MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

MELLEM

4 Hvalpe til salg

Chow Chow

MENTALITET
En chow chow er en selvstændig, grænsende til det egenrådige. Kærlig og hengiven i familien, hvor den ofte vælger et bestemt medlem som sin favorit. Over for fremmede er den ofte noget reserveret. Chow chow'en opsøger ikke selv slagsmål, men den kan blive meget vred, hvis den føler sig provokeret. Racens specielle psyke kræver stor forståelse.

BEHOV
En chow chow behøver et godt socialt liv og jævnlig motion. Fodringen kræver omhu, da racen spiser mindre end andre af tilsvarende størrelse, og da den har svært ved at omsætte proteinrigt foder.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
At chow chow ikke kan lide at bevæge sig er en skrøne og en undskyldning for dovne ejere. Den er hurtig på korte afstande og udholdende på lange ture. Dens styltede gang har baggrund i de ujævne og klippefyldte områder, hvor den oprindelig kommer fra.

PELS OG PLEJE
Der er to pelsvarianter, begge med opretstående dækhår og tæt, blød underuld. Den langhårede chow behøver en del pelspleje, der skal indlæres fra hvalp, så det bliver en hyggestund. Regn med mindst en times arbejde om ugen. Den korthårede er mindre tidkrævende.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
En chow chows selvstændige væsen kan på nogle områder sammenlignes med en kats. Indlæring gennem tvang er umuligt, men med positiv påvirkning kommer man langt. Den kan ikke tvinges til noget, men den kan lokkes til meget med belønninger, den værdsætter.

HØJDE
Hanner 48-56 cm. Tæver 46-51 cm.

VÆGT
20-30 kg.

FARVER
Ensfarvet sort, rød, blå, fawn, creme eller hvid.

SPECIALKLUB
Dansk Chow Chow Klub
OPRINDELSE
Chow chow med den karakteristiske blå tunge er over 4000 år gammel. Den blev oprindelig brugt som jagt-, vagt- og trækhund i Mongoliet og Manchuriet. I forbindelse med de mange krige i området bragte kineserne mongolernes hund med til Kina, hvor den fik høj social status. På grund af udseendet blev den senere tempelhund, og chow chow og pekingeser blev betragtet som Buddhas hellige løver, der skulle skræmme dæmoner væk. Racen kom til Europa med britiske søfolk i 1700-tallet som selskabshund.

HJEMLAND
Kina.

INTERNATIONALT RACENAVN
Chow Chow.

FCI GRUPPE
Gruppe 5 – Spidshunde
Den stolte & loyale asiat med blå tunge

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem