MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SAMARBEJDENDE

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

MELLEM

2 Hvalpe til salg

Chodský Pes

MENTALITET
Chodsky Pes er livlig, venlig og imødekommende overfor mennesker og knytter sig gerne til hele familien. Den trives fint som medlem af en sporty og aktiv familie med lyst til hundesport og kan fungere som familiehund med den rette træning. Det er en vogtende hyrdehund, der har tendens til at være gøende, især ved hundemøder.

BEHOV
En Chodsky Pes behøver et godt socialt liv med nær menneskelig kontakt for at udvikle sig til en velfungerende hund. Den skal således stimuleres fysisk og mentalt for at fungere i hverdagen. Den har brug for klare grænser, samtidig med at det er en mentalt følsom hund. Den er særdeles velegnet som sports- og konkurrencehund, og trives ikke kun som sofahund.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Chodsky Pes er en aktiv race, der gerne laver noget sammen med sin familie. Hvis den udfordres mentalt og fysisk, er det en hund, der let finder ro og hviler i sig selv derhjemme. Den er kontaktsøgende og elsker at arbejde, og det er kun fantasien, der sætter grænser for anvendelsesmulighederne fx lydighed, rally, agility, spor, IGP, dogdancing, terapihund m.m.

PELS OG PLEJE
Pelsen er 5-12 cm lang, glat eller let bølget. Den kræver jævnligt en grundig gennembørstning for at undgå mange løse hår i hjemmet, men ellers er pelsen meget let at holde. Væn tidligt hunden til at blive puslet om, så det bliver en hyggestund for begge parter.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Den sætter stor pris på ejerens opmærksomhed og samarbejder gerne, når indsatsen belønnes hurtigt og varieret. Den er meget lærenem og vil gerne udfordres mentalt med spor, madsøgning på græsplænen m.m. Træn venligt og gerne i korte sekvenser.

HØJDE
52-55 cm for hanner. 49-52 cm for tæver.

VÆGT
18-25 kg.

FARVER
Sort med tan-farvede aftegninger.

SPECIALKLUB
Klubben for Hyrde-, Kvæg- Og Gårdhunde uden specialklub
OPRINDELSE
Chodsky pes har været kendt i Tjekkiet siden 1100-tallet og er blevet avlet i lukket stambog siden 1984 under den tjekkiske kennelklub. Den blev især brugt til at vogte grænserne mellem Böhmen og Bayern i 1100-tallet. Der findes bevis for avlsarbejde allerede i 1500-tallet, men dette forsvandt desværre igen i 1600-tallet, da grænsebevogtningen ophørte. Hundene blev derefter anvendt som gårdhunde, hvor de vogtede gårdene og blev desuden anvendt til hyrdning. I 1984 søgte en mand ved navn Jan Findejs hunde af denne race og med deres oprindelige udseende. Ud fra de hunde,som stemte overens med det oprindelige udseende, blev der opstartet et stort avlsarbejde for at regenerere racen.

HJEMLAND
Tjekkiet

INTERNATIONALT RACENAVN
Bohemian Shepherd. (forhåndsgodkendt ved FCI)

FCI GRUPPE
Gruppe 1 – Hyrde og Kvæghunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem