MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

Lavt

2 Hvalpe til salg

Chinese Crested/Powder Puff

MENTALITET
I familien er den livlig og opmærksom, selskabelig og kærlig. I forhold til fremmede kan den optræde noget afvisende. Den har altid været selskabshund, men det er ikke en hund for hvem som helst, dertil kræver den for meget hensyntagen og pleje.

BEHOV
Den sætter pris på spadsereture og dermed forbundne nye indtryk, men er ellers ikke motionskrævende. Dens livlighed på hjemmebane i nær kontakt med mennesker er i reglen bevægelse nok.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Den er smidig, hurtig og udholdende, men den bevæger sig ikke langt væk og holder generelt tæt kontakt. Den tåler det nordiske klima, når det viser sig fra den mildere side. Når det er koldt og vådt eller meget varmt, foretrækker den at være inde.

PELS OG PLEJE
Den hårløse variant har kun en smule pels på hovedet, poterne og halen. Den bløde, varme hud passes med creme og beskyttes mod kulde og stærk sol. Hos pelsvarianten powder puff består pelsen af underuld med et blødt slør af lange hår. Den dækker hele hunden og skal børstes jævnligt.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Den er glad for kontakt, kvik og samarbejdsvillig. Opdragelsen volder sjældent problemer, og hunden kan lære mange underholdende kunster. Vær venlig og konsekvent og skift ofte mellem forskellige, motiverende belønninger.

HØJDE
Hanner 28-33 cm. Tæver 23-30 cm

VÆGT
Højst 5,5 kg.

FARVER
Alle farver og kombinationer er tilladt.

SPECIALKLUB

Klubben For Små Selskabshunde
OPRINDELSE
Ligheden med de hårløse, sydamerikanske racer er slående. Enkelte ting tyder på, at den mutation, der ligger bag, er opstået i et bælte fra Afrika til Kina. Oprindelsen er dog højst usikker. I Kina har racen eksisteret siden vor tidsregnings begyndelse, og i 1500-tallet var de hårløse hunde en velkendt handelsvare i store dele af verden. Omkring 1900 var racen stort set forsvundet i Europa, og først i 1965 blev den genindført i England. Denne gang kom hundene fra USA.

HJEMLAND
Kina/Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Chinese Crested Dog / Chinese Crested Dog (Powder Puff).

FCI GRUPPE
Gruppe 9 – Selskabshunde
Den lille nøgne kineser

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem