MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

SAMARBEJDENDE

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

MELLEM

2 Hvalpe til salg

Chihuahua, langhåret

MENTALITET
Chihuahua, verdens mindste hunderace er helt uvidende om sin ringe størrelse. En lille hund, med et stort ego. Den er selvbevidst, nysgerrig og går ikke af vejen for ret meget. Den har rigelig med plads i selv den mindste bolig og er en kærlig og underholdende selskabshund, også for ældre mennesker. En chihuahua er meget spinkel og derfor mindre egnet i en familie med små børn.

BEHOV
En chihuahua er en aktiv lille hund, som glædes ved alt fra Agility til daglige spadsereture, men indretter sig helt efter ejerens aktivitetsniveau. Til gengæld har den brug for nær kontakt, masser af opmærksomhed og at lege med sin ejer.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
En chihuahua samarbejder gerne med sin ejer om at løse opgaver, men er også nysgerrig og selvstændig af natur. Den kan være noget kuldskær og bevæger sig ikke gerne uden for i koldt og fugtigt vejr. Den er vagtsom og villig til at beskytte sin ejer. Overfor hunde af andre racer, vil den gerne være den, som bestemmer, hvilket kan skabe en farlig situation i forkert selskab.

PELS OG PLEJE
Chihuahuaen forekommer i to pelsvarianter. Den korthårede er den oprindelige, mens den langhårede er opstået ved krydsning med kontinentale dværgspaniels. Begge pelstyper behøver kun jævnlig gennembørstning. Hold kløerne kortklippede og tænderne fri for tandsten.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Chihuahuaen er kvik og opmærksom og fuldt ud i stand til at lære alt, hvad ejeren finder hensigtsmæssigt og morsomt. Vær dog varsom med, at slippe den lille hund løs sammen med større artsfæller, som kan risikere, at forveksle den med et jagtbytte. Den skal, som alle andre hunde opdrages og motioneres. Den kan være noget gøende. Dette kan dels forebygges ved at den som hvalp og unghund får mange positive oplevelser med venlige hunde og mennesker og dels forebygges ved træning og belønning af ønsket adfærd.

HØJDE
Der er ingen regler for højde.

VÆGT
Idealvægten ligger mellem 1,5 og 3 kg.

FARVER
Alle farver og kombinationer er tilladt undtagen merle

SPECIALKLUB

Klubben For Små Selskabshunde
OPRINDELSE
Chihuahua regnes for at være verdens mindste hunderace, og den bærer navnet på den største provins i Mexico (Chihuahua). Man mener, at disse hunde tidligere levede vildt, og at de under den toltekiske civilisation blev indfanget og tæmmet. Afbildninger af en dværghund, der kaldtes " Techichi" og levede i Tula, blev brugt som dekoration på byens arkitektur. Disse statuer ligner meget vore dages Chihuahua. Der er mange legender om racens oprindelse. Det eneste, man ved med sikkerhed, er, at den omkring 1895 blev "opdaget" af amerikanske turister. Den blev bragt til USA og videre ud over hele verden.

HJEMLAND
Mexico.

INTERNATIONALT RACENAVN
Chihuahueno.

FCI GRUPPE
Gruppe 9 – Selskabshunde
Verdens mindste mexicaner
Verdens mindste mexicaner
Verdens mindste mexicaner

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem