MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

HØJT

1 1 Hvalpe til salg

Chesapeake Bay Retriever

MENTALITET
Det er en udpræget arbejdshund, selvsikker og udfordrende. Den er generelt omgængelig over for fremmede og andre hunde og hengiven og beskyttende i familien. Den vil falde godt til i en aktiv familie, der er indstillet på at tilfredsstille dens trang til beskæftigelse, men den trives ikke som udelukkende selskabshund.

BEHOV
Den kraftfulde hund har brug for meget fysisk motion med mulighed for at bevæge sig frit, bruge sin fornemme lugtesans og apportere. Den behøver desuden masser af kontakt med familien.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Den sætter stor pris på menneskelig opmærksomhed. Den er aktiv, adræt og glad for at lege. Vælg gerne søge/findelege og undgå altid kamptrækkelege med en apporterende jagthund. Det er frustrerende for hunde med instinkt for at hente og bringe.

PELS OG PLEJE
Den dobbelte pels består af kort, grov, let bølget yderpels og tæt, fin og ulden underpels. Pelsen indeholder naturlige olier, som gør den vandtæt og beskytter under selv de barskeste forhold. Når hunden kommer op af vandet og ryster sig, skal pelsen være næsten tør.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Den er stærk og bør socialiseres tidligt og mindst lære grundlæggende lydighed. Det vil dog sjældent volde problemer, da den er lærenem og samarbejdsvillig. Træn venligt og med ubøjelig konsekvens. Beløn med apportering eller en svømmetur.

HØJDE
Hanner 58-66 cm. Tæver 53-61 cm.

VÆGT
25-36 kg.

FARVER
Ensfarvet i enhver nuance af brunt, helst en farve som vissent græs.

SPECIALKLUB
Dansk Retriever Klub
OPRINDELSE
Det fortælles, at racen stammer fra to hvalpe af en lille variant af newfoundland, som blev reddet fra et forlist skib ud for Chesapeake Bay i Maryland i 1807 og krydset med forskellige lokale hunde. Den blev udviklet til jagt på svømmefugle under de mest ugunstige vejr- og vandforhold. Hunden måtte ofte bryde gennem isen under de mange anstrengende apporteringer og modstå blæst, tidevand og lange, kolde svømmeture under arbejdet. Den er dog også velegnet til jagt på landjorden.

HJEMLAND
USA.

INTERNATIONALT RACENAVN
Chesapeake Bay Retriever.

FCI GRUPPE
Gruppe 8 – Apporterende jagthunde
Vandpassion af format

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem