MENU

Størrelse

STOR

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

HØJT

0 Hvalpe til salg

Chart Polski

MENTALITET
En selvsikker og modig hund. I familien knytter den sig ofte mest til en bestemt person, men den er venlig mod alle og overbærende med familiens børn. Over for fremmede er den vagtsom og lidt reserveret, men som regel omgængelig. Den kan optræde udfordrende over for andre hunde og trives generelt bedst som alenehund.

BEHOV
Den behøver meget motion og er en god ledsager på cykel-, løbe- eller rideturen. Den bruger sin næse mere end de fleste mynder og sætter pris på mange mentalt stimulerende opgaver.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Den er formentlig oprindelig en krydsning mellem lokale drivende jagthunde og mynder, og den har bevaret egenskaber fra begge grupper. Den følger et spor, men jager også ved hjælp af synet. Jagtlysten er stor, men til at kontrollere ved træning.

PELS OG PLEJE
Pelsen er ret grov uden at være hverken ru eller silkeagtig. Længden varierer noget, og pelsen kan danne moderate bukser bag på lårene og være lidt busket på halen. Den beskytter godt mod vejret og vegetation og behøver kun en grundig ugentlig gennembørstning.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Racen er selvstændig, men også samarbejdsvillig og nært knyttet til den person, som den har accepteret som sin leder. Den bliver med en venlig, og konsekvent opdragelse væsentlig mere lydig end de fleste andre mynder. Skift ofte belønning og træningsmiljø.

HØJDE
Hanner 70-80 cm. Tæver 68-75 cm.

VÆGT
27-32 kg.

FARVER
Alle farver er tilladt.

SPECIALKLUB
Myndeklubben
OPRINDELSE
Allerede i 1300-tallet omtales den polske mynde i forbindelse med falkejagt. Den var især populær hos adelen, som til hest drog på jagt efter ulve og al slags småvildt. Racen var udbredt i Polen helt op til anden verdenskrig, hvor det blev svært at holde store hunde. Yderligere blev mynder i 1946 forbudt på landet, og snart blev racen anset for uddød. Den havde dog overlevet hos landbefolkningen, som brugte den til at supplere de magre forsyninger af fødevarer, og den er nu retableret.

HJEMLAND
Polen.

INTERNATIONALT RACENAVN
Chart Polski.

FCI GRUPPE
Gruppe 10 – Mynder

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem