MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

Moderat

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

MELLEM

3 Hvalpe til salg

Cesky Terrier

MENTALITET
Cesky terrieren er en stilfærdig, behagelig og munter følgesvend. Rolig, venlig og tilpasningsdygtig i familien, overbærende og tålmodig med børn. Lidt reserveret overfor fremmede uden at være direkte afvisende. I reglen er cesky terrieren glad for at lege med andre hunde, men den er samtidig pågående, vedholdende og frygtløs, hvis den føler sig provokeret.

BEHOV
Cesky terrieren er kontaktsøgende og ikke krævende med hensyn til bevægelsesfrihed, men den er ofte temmelig madglad og har derfor brug for en del motion, hvis den skal kunne holde den slanke linje.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Oprindelig er cesky terrieren udviklet til gravjagt og har bevaret en betragtelig selvstændighed. Den skiftede dog tidligt opgave og blev selskabshund, så dens interesse for jagt volder sjældent problemer. Cesky terrieren er lydhør for anvisninger og holder nær kontakt.

PELS OG PLEJE
Cesky terrierens fine, silkeagtige pels skal klippes regelmæssigt og børstes hyppigt. Pelsen er forholdsvis kort på kroppen, men de uklippede hår på benene og under bugen kan samle meget snavs. Øjenbrynene og navnlig skægget skal vaskes ofte for ikke at blive fedtet af madrester.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Med sit afdæmpede væsen er cesky terrieren nemmere at opdrage end mange andre terriere. Man når længst med venlig konsekvens. Hårde metoder vil kun gøre hunden stædig og uvillig til at samarbejde. Vær nærig med godbidderne, så interessen holdes fanget.

HØJDE
Hanner ca. 29 cm. Tæver ca. 27 cm.

VÆGT
6-10 kg.

FARVER
Gråblå (hvalpene fødes sorte) eller lys kaffebrun (hvalpene fødes chokoladebrune).

SPECIALKLUB
Dansk Terrier Klub
OPRINDELSE
Racen er resultatet af en målbevidst krydsning mellem en sealyham terrier han og en skotsk terrier tæve for at forene det bedste fra de to racer i en smidigere, kortbenet jagtterrier, som var lettere at træne og som krævede mindre pelspleje. Genetikeren Frantisek Horak fra Klanovice ved Prag foretog den første parring i 1949, og allerede ti år senere var typen så ensartet, at racen kunne anerkendes internationalt i 1963. Den blev hurtigt kendt ud over sit lands grænser som familiehund.

HJEMLAND
Tjekkiet.

INTERNATIONALT RACENAVN
Cesky Terrier.

FCI GRUPPE
Gruppe 3 – Terriere

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem