MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

SAMARBEJDENDE

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

MELLEM

2 3 Hvalpe til salg

Cavalier King Charles Spaniel

MENTALITET
Cavalier king charles spaniel er livlig, venlig og imødekommende over for voksne såvel som børn, fremmede og andre hunde. Det er en stilfærdig og behagelig selskabshund, som knytter sig til hele familien. Cavalier king charles spaniel er velegnet også hos lidt ældre, men stadig aktive mennesker, der ligesom den sætter pris på friske gåture. Den kan være lidt gøende.

BEHOV
Vær opmærksom på, at DKK’s opdrættere arbejder på at sikre sundheden hos cavalier king charles spaniel. Det betyder bl.a., at avlshundene regelmæssigt skannes for en arvelig hjertesygdom, der kan ramme racen. Mange opdrættere vælger desuden at gennemføre en række andre sundhedsundersøgelser, herunder DNA-test og MR-skanning, så husk derfor altid at spørge ind til forældrenes sundhed, når du er på udkig efter en hvalp.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Racen har brug for et socialt liv med nær menneskelig kontakt samt motion og mentalt stimulerende beskæftigelse. Den er glad for at lege, bruge sin næse og apportere. Ude er racen aktiv, elsker at bevæge sig og glad for at få nye positive oplevelser. Den har bevaret noget af de større spaniels vildtinteresse. Hjemme er den rolig og afslappet. Den er kontaktsøgende og tilpasser sig generelt familiens aktivitetsniveau.

PELS OG PLEJE
Pelsen er lang, silkeagtig og glat eller let bølget. Den kræver jævnligt en grundig gennembørstning, og de fyldige behæng på bryst, ben, ører og hale skal helst friseres dagligt. Væn tidligt hunden til at blive puslet om, så det bliver en hyggestund for begge parter.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Cavalier king charles spanielen sætter stor pris på ejerens opmærksomhed og samarbejder gerne, når indsatsen belønnes hurtigt og varieret. Hold igen med godbidderne for at undgå overvægt og skift mellem leg og apportering. Træn venligt og kvikt i korte sekvenser.

HØJDE
31-33 cm for begge køn.

VÆGT
5,4-8 kg.

FARVER
Sort med tanfarvede aftegninger, ensfarvet rød, hvid med kastanjebrune partier (farven kaldes blenheim) eller trefarvet hvid-tan-sort.

SPECIALKLUB
Cavalier King Charles Spaniel Klub
OPRINDELSE
Små dværgspaniels har været kendt i mere end tusind år. De blev især forbundet med den engelske kong Charles II i slutningen af 1600-tallet og med slægten Marlborough på Blenheim Castle hundrede år senere. Gennem 1800-tallet blev en kortnæset variant stadig mere populær under navnet king charles spaniel, og den langnæsede gik næsten i glemmebogen. Indtil en amerikaner i 1920'er udsatte pengepræmier til de bedste hunde af den gamle type. De fik så føjet ordet cavalier til racenavnet.

HJEMLAND
Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Cavalier King Charles Spaniel.

FCI GRUPPE
Gruppe 9 – Selskabshunde
Glad og blid på samme tid

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem