MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

MELLEM

1 0 Hvalpe til salg

Cao de Agua Portugues

MENTALITET
Den er venlig og imødekommende, hvis den fra tidligste hvalpealder er blevet socialiseret med voksne, børn og andre hunde. Ellers kan den være yderst vagtsom og forbeholden over for alt ukendt. Det er ikke en race for førstegangshundeejeren, og man skal være forberedt på at bruge tid på at lære den at være alene.

BEHOV
Det er en stærk og adræt hund, som behøver meget motion, helst med mulighed for at løbe frit og tage en svømmetur. Livet igennem har den brug for beskæftigelse og nær social kontakt.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Den er livlig, opmærksom, robust og meget udholdende, skabt til selvstændigt og hårdt arbejde. Efter en tidlig, konsekvent og vedholdende træning er den dog samtidig lydhør over for anvisninger, og den holder som regel forholdsvis god kontakt.

PELS OG PLEJE
Den rigelige pels er uden underuld. Den kan være lang, glansfuld og bølget eller kortere, mere mat og krøllet. Begge typer skal børstes ofte. Frisuren er gammel tradition. Den lange pels på forkroppen skulle beskytte mod det kolde vand, og den korte pels på bagkroppen lette bevægelsen.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Begynd indlæringen tidligt og vær altid venlig, men meget konsekvent. Træn kvikt og varieret i korte sekvenser. Lad gerne apportering fra vand være en del af hundens hverdag, og udnyt dens glæde ved vand som belønning for en særlig indsats.

HØJDE
Hanner 50-57 cm. Tæver 43-52 cm.

VÆGT
16-25 kg.

FARVER
Sort eller brun i forskellige nuancer med eller uden hvide aftegninger eller ensfarvet hvid.

SPECIALKLUB
Klubben for Jagthunde uden Specialklub
OPRINDELSE
Racen har eksisteret langs Portugals kyst, så længe der har været fiskere på de kanter. Dens usædvanlige evner for at svømme og dykke gjorde den til en uvurderlig hjælper. Den fulgte opmærksomt fiskeriet og sprang selv ud for at fange og apportere undslupne fisk. Den opsamlede net og tovværk. I hård sø bragte den meddelelser til andre både eller til land. Den holdt vagt over såvel både som grej. I dag har teknikken overtaget mange af disse opgaver, men racen har overlevet som familiehund.

HJEMLAND
Portugal.

INTERNATIONALT RACENAVN
Cao de Agua Portugues.

FCI GRUPPE
Gruppe 8 – Apporterende jagthunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem