MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

MELLEM

0 Hvalpe til salg

Cane da Pastore Bergamasco

MENTALITET
På den ene side en selvstændig og selvsikker hund, stolt og alt andet end tøvende. Meget balanceret, er glad for andre hunde, leger gerne, og den lader sig som udgangspunkt ikke provokere, når andre hunde udviser aggressiv adfærd. Samtidig et følsomt gemyt, som er glad for tæt kontakt. Den er vagtsom og beskyttende i forhold til sine mennesker og sit område og er derfor egnet som vagthund. Den er talmodig og leger gerne, hvilket gør den en god kammerat også for børn i en familie.

BEHOV
Sørg for god plads udendørs, så hunden kan få afløb for sin naturlige trang til at bevæge sig. Giv den desuden mange opgaver, som den finder meningsfyldte, og en tæt social kontakt.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
I bjergenes ensomhed udviklede racen en tæt samhørighed med hyrderne - en adfærd som den stadig har i behold som familiehund. Hyrdehundeinstinkterne gør den lærenem og samarbejdsvillig, selv om den også fuldt ud er i stand til at arbejde selvstændigt. Dens aktivitetsniveau er ikke særlig højt set i forhold til, at det er en hyrdehund. På en skala fra 1-5 vil den nok ligge på tre.

PELS OG PLEJE
Pelsen danner filtbånd af ca. 2 cm bredde. Ved 6-8 års alderen er hunden er helt udvokset, og pelsen når ned til gulvet. Båndene skal ikke kæmmes, og derfor kræver hunden ikke daglig pelspleje. Båndene skal dog deles for at undgå, at filtet når ned til huden og forhindrer luftcirkulation til huden. I hundens første leveår, skal båndene deles hyppigt, cirka hver anden uge. Ved den voksne hund kræves deling af båndene ca. hver anden måned. Pelsen skal helst ikke vaskes med sæbe for at undgå at fjerne den olie, som huden naturligt udskiller. Pelsen må dog skylles.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Det er vigtigt, at den tidligt bliver socialiseret til mennesker, da den især som ung er noget mistroisk over for fremmede. Roen og sikkerheden kommer med gode oplevelser. Indlæringen volder sjældent problemer. Træn varieret og med konsekvens.

HØJDE
Hanner 58-62 cm. Tæver 54-58 cm.

VÆGT
26-38 kg.

FARVER
Gråmeleret i alle nuancer og sort evt. med anstrøg af rødbrunt eller grågult. Ensfarvet hvid er ikke tilladt.

SPECIALKLUB
Klubben for Hyrde-, Kvæg- Og Gårdhunde uden specialklub
OPRINDELSE
En meget gammel race, hvis oprindelse er uklar. Den var allerede ved starten af vores tidsregning udbredt i hele den italienske alperegion, hvor den drev og vogtede alle former for husdyr. Antallet af disse hunde var dog særlig stort i dalene omkring Bergamo, hvor opdrættet af får tidligt blev højt udviklet. Bergamascoen har altid været en effektiv arbejdshund med mange forskellige opgaver som hyrde-, vagt- og trækhund. Den har dog også i flere perioder været tæt på at uddø.

HJEMLAND
Italien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Cane da Pastore Bergamasco.

FCI GRUPPE
Gruppe 1 – Hyrde og Kvæghunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem