MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

HØJT

0 Hvalpe til salg

Canaan Hund

MENTALITET
Venlig og omgængelig sammen med mennesker, den kender, men i besiddelse af et stærkt forsvarsinstinkt. Mistroisk over for fremmede. Årvågen, hurtig til at reagere og vagtsom ikke alene i forhold til mennesker, men også over for andre dyr. Kræver en erfaren ejer og tidlig socialisering for at kunne indpasses i en familie.

BEHOV
En arbejdskrævende hund, som behøver en tidlig og vedholdende opdragelse og mange opgaver, som stimulerer den mentalt. Derudover reel motion og et liv med nær menneskelig kontakt.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Vildhundens sikre flokfornemmelse og skarpe sanser er kendetegnende for racen. Den holder generelt tæt kontakt med sin fører, går sjældent sine egne veje og reagerer godt på anvisninger. Bør fra den tidligste hvalpealder lære at omgås artsfæller.

PELS OG PLEJE
Yderpelsen er tæt med grove, lige, korte eller mellemlange dækhår over kraftig og tæt tilliggende underuld. Den beskytter effektivt mod varme og kulde og al slags nedbør. Den skal jævnligt børstes grundigt igennem for at begrænse fældningen til overgangsperioderne.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Lærenem og samarbejdsvillig, som regel meget positiv over for indlæring og let at opdrage. Træn i korte og tempofyldte sekvenser, gerne i forskellige miljøer. Vær konsekvent og meget hurtig med belønninger såvel som med irettesættelser.

HØJDE
50-60 cm, idet hannerne er betydeligt større end tæverne.

VÆGT
18-25 kg.

FARVER
Sandfarvet til rødbrun, hvid, sort eller plettet med eller uden sort maske.

SPECIALKLUB

Spidshundeklubben
OPRINDELSE
Israels nationalhund stammer fra vildtlevende pariahunde, som i Negevørkenen har overlevet på deres egne præmisser i mindst 4000 år. Gennem årtusinder har beduiner opdraget vildtfødte hvalpe til at beskytte får og geder mod firbenede og tobenede tyve. Racen blev ”opdaget” i 1930'erne af et tysk par, som med solid baggrund i kynologisk forskning var flygtet fra nazismen til Palæstina. Nutidens canaan hund er skabt til at være vagthund på militære anlæg som eftersøgnings- og redningshund.

HJEMLAND
Israel.

INTERNATIONALT RACENAVN
Canaan Dog.

FCI GRUPPE
Gruppe 5 – Spidshunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem