MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

MELLEM

1 9 Hvalpe til salg

Cairn Terrier

MENTALITET
En cairn terrier er en tålmodig legekammerat for familiens børn, og er også en modig beskytter af huset og dets beboere. Over for fremmede er den nysgerrig og venligt imødekommende. En cairn terrier er selvbevidst i forhold til andre hunde, men udfordrer sjældent, med mindre den provokeres. En kvik, behagelig og meget tilpasningsdygtig selskabshund.

BEHOV
En cairn terrier er glad for at bevæge sig, men ikke udpræget motionskrævende. Den indretter sig gerne efter familien. Sætter pris på mange nye oplevelser og en nær social kontakt med sine mennesker.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
En cairn terriers jagtlyst er dæmpet noget gennem avlen, men den er stadig tilstede. En cairn terrier er selvstændig, nysgerrig og opfindsom, så selv om den normalt er lydhør og holder god kontakt, kan den være svær at kalde ind, hvis noget mere spændende lokker.

PELS OG PLEJE
Den pjuskede, dobbelte pels er kraftig og strid med kort, blød og tilliggende underuld. Den beskytter godt mod vejr og vind, og den er nem at passe i hverdagen. Med en grundig ugentlig gennembørstning og trimning tre til fire gange om året undgår man næsten al fældning.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
En cairn terrier Opfatter og lærer hurtigt og er ofte lettere at opdrage end mange andre terriere, men også den kræver konsekvens, hvis den ikke skal overtage føringen i familien. Træn tempofyldt og varieret uden hårdhed, som kun vil føre til stædighed.

HØJDE
28-31 cm for begge køn.

VÆGT
6-7,5 kg.

FARVER
Creme, hvedefarvet, rød, grå eller næsten sort samt brindlet i de nævnte farver.

SPECIALKLUB
Dansk Terrier Klub
OPRINDELSE
Urtypen for alle de skotske terriere har kun forandret sig lidt i århundredernes løb. Den stammer oprindelig fra det nordvestlige Skotland og øerne ud for kysten, hvor den blev brugt til jagt på småvildt og ræv, som søgte skjul i rullestensskrænterne (cairns på keltisk). Cairn terrieren blev anerkendt i 1910, men helt op i 1920'erne krydsede man den med den hvide west highland white terrier. I dag er cairn terrier den almindeligste af terrierne og en af de mest populære selskabshunde i mange lande.

HJEMLAND
Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Cairn Terrier.

FCI GRUPPE
Gruppe 3 – Terriere

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem