MENU

Størrelse

STOR

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

MELLEM

1 Hvalpe til salg

Bullmastiff

MENTALITET
En venlig og godmodig hund, som er meget hengiven over for sin familie, tålmodig i forhold til familiens børn, men lidt afventende over for fremmede. Den er opmærksom, modig og en pålidelig vagthund, hvis situationen kræver det. Som selskabshund kræver den på grund af størrelsen nogen erfaring og en del råstyrke.

BEHOV
Sætter pris på en god menneskelig kontakt og regelmæssig motion, helst i form af lange spadsereture. Kræver en tidlig og konsekvent opdragelse, som fastlægger lederskabet fra starten.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Til trods for tyngden er racen både aktiv, udholdende og glad for at bevæge sig. Den holder sig gerne i nærheden af sine mennesker. Den virker rolig, men den har enorme kræfter og bør derfor ikke luftes i snor af børn eller fysisk svage personer.

PELS OG PLEJE
Pelsen er kort, hård og fladt tilliggende med en smule underuld, som netop er tilstrækkelig til at beskytte mere mod vejret end pelsen hos de helt korthårede racer. Pelsplejen indskrænker sig til en grundig ugentlig gennembørstning for at fjerne støv og løse hår. Hunden savler en del.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Generelt er racen positiv over for indlæring, selv om den er svær at gøre ubetinget lydig. Træn konsekvent i korte sekvenser med mange belønninger. Den kønsmodne hund besvarer let udfordringer fra andre hunde.

HØJDE
Hanner 64-69 cm. Tæver 61-66 cm.

VÆGT
41-59 kg.

FARVER
Alle nuancer af fawn, rødbrun eller brindlet med sort maske.

SPECIALKLUB

Dansk Bullmastiff Klub
OPRINDELSE
Allerede den franske naturforsker Buffon omtaler i 1791 en krydsning mellem mastiff og bulldog, som blev brugt til dyrekampe. Fra slutningen af 1800-tallet var racen populær blandt de godsfunktionærer, som skulle beskytte vildtet mod krybskytter. Hundene var tavse og modige, og de var smidige og stærke nok til at indhente forbryderen, kaste ham til jorden og holde ham fast, indtil lovens lange arm kunne tage over. Desuden bevogtede de på større ejendomme dyreflokkene mod kvægtyve.

HJEMLAND
Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Bullmastiff.

FCI GRUPPE
Gruppe 2 – Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde
Skovløberens nathund
Skovløberens nathund

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem