MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

HØJT

0 Hvalpe til salg

Briard

MENTALITET
Venlig, men samtidig selvsikker. Vagtsom og modig. Ikke specielt kontaktsøgende - den vil selv bestemme hvornår, hvordan og med hvem. Den er tæt knyttet til sit hjem og område og til sin familie. Den har en god tilpasningsevne - også over for børn - men det er alligevel næppe racen for den helt uerfarne hundeejer.

BEHOV
Den skal tidligt vænnes til at komme ud blandt andre for at få et godt socialt liv. Det er en robust, kraftig hund, som kræver en hel del motion, og som har behov for at løse opgaver.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Interesseret aktiv uden at være omkringfarende. Som de fleste andre hyrdehunde er den arbejdsvillig og god til at kommunikere, hvilket gør den egnet til mange former for opgaver og træning. Den arbejder som oftest i relativ nærhed af sin fører.

PELS OG PLEJE
Pelsen er meget lang, tør og let bølget med blød underuld og stride dækhår, som ligner gedehår. Den skal gennembørstes grundigt en gang om ugen for at undgå den værste fældning. I dårligt vejr holder pelsen en del på fugt og snavs, men den er ellers let at holde.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Racen er i reglen positiv over for indlæring og let at træne. Man når hurtigt gode resultater med venlighed kombineret med rolig konsekvens og rigelige belønninger. Træn helst i korte, tempofyldte sekvenser uden for mange gentagelser.

HØJDE
Hanner 62-68 cm. Tæver 56-64 cm.

VÆGT
33-35 kg.

FARVER
Ensfarvet i alle farver undtagen hvid, kastanie eller mahogni. Sort og fawn er almindeligst.

SPECIALKLUB
Klubben for Hyrde-, Kvæg- Og Gårdhunde uden specialklub
OPRINDELSE
Racen er meget gammel, og oprindelsen er ukendt. Den har sit navn efter provinsen Brie i det nordlige Frankrig, men den har gennem tiden været kvæghyrde og vagthund samt træk- og lasthund de fleste steder i hjemlandet. Den benyttes stadig til sine oprindelige opgaver, men er i dag også tjenestehund for politi og militær. Under første verdenskrig gjorde den nytte ved eftersøgning af sårede. Siden begyndelsen af 1900-tallet er den blevet stadig mere populær som familie- og selskabshund.

HJEMLAND
Frankrig.

INTERNATIONALT RACENAVN
Berger de Brie.

FCI GRUPPE
Gruppe 1 – Hyrde og Kvæghunde
Vagtsom hyrdehund med blødt look
Vagtsom hyrdehund med blødt look

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem