MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

Aktivites-
niveau

HØJT

1 Hvalpe til salg

Breton

MENTALITET
Næst efter fugle er mennesker nok det mest interessante for en breton. Bliver dens behov tilgodeset, tilpasser den sig ethvert miljø. Den er generelt blid, omgængelig og mentalt i balance, men den er også meget energisk. Den er en udmærket familiehund hos aktive mennesker og velegnet til mange former for hundesport.

BEHOV
Den mindste af de stående hønsehunde er en ægte jagthund med stort behov for motion og beskæftigelse. Den skal have rig mulighed for at bevæge sig frit, apportere og have nær kontakt.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Det er en alsidig jagthund, egnet til al slags vildt og terræn. Dens jagtegenskaber spænder fra sikkert sporsøg over vedholdende stand til perfekt apportering. Den arbejder selvstændigt, men den er samtidig lydhør for anvisninger og holder god kontakt.

PELS OG PLEJE
Pelsen er fin i strukturen, men ikke silkeagtig. Den er fladt tilliggende eller let bølget, men aldrig krøllet. Den beskytter ret godt, og hunden er ikke kuldskær. Pelsplejen er ubetydelig, en jævnlig gennembørstning er tilstrækkelig til at fjerne snavs og løse hår.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Den er tidligt udviklet og har gode anlæg for træning. Den er opmærksom og positiv over for indlæring, og opdragelsen volder sjældent problemer. Den er følsom over for hård behandling, så vær ekstra venlig og beløn hurtigt og varieret.

HØJDE
Hanner 48-52 cm. Tæver 46-51 cm.

VÆGT
13-15 kg.

FARVER
Hvid og orange, hvid og sort, hvid og brun, broget eller skimlet (såkaldt roan).

SPECIALKLUB
Dansk Breton Klub
OPRINDELSE
Den er formentlig en af de ældste racer af spanieltypen. En romer beretter allerede omkring år 150 f.v.t. om bretonernes slanke hunde med den fine lugtesans, og de ældste afbildninger er fra 1600-tallet. Racens seneste udvikling fandt sted i Pontou i det centrale Bretagne midt i 1800-tallet, og den er nu Frankrigs mest populære stående jagthund. I 1930'erne blev en del hunde eksporteret til USA, hvor racen i dag er den mest udbredte stående jagthund. Hvalpene fødes ofte stumphalede.

HJEMLAND
Frankrig.

INTERNATIONALT RACENAVN
Epagneul Breton.

FCI GRUPPE
Gruppe 7 – Stående jagthunde
Maximum kvalitet i minimum hund
Maximum kvalitet i minimum hund
Maximum kvalitet i minimum hund
Maximum kvalitet i minimum hund
Maximum kvalitet i minimum hund

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem