MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

HØJT

0 Hvalpe til salg

Braque d'Auvergne

MENTALITET
Frankrigs fem korthårede hønsehunderacer er generelt venlige og ligevægtige. De er hengivne og glade for kontakt med familien, lidt reserverede, men imødekommende over for fremmede og overbærende med børn og andre hunde. De er fuldblods jagthunde og kræver meget af deres ejer, som både skal have hundeerfaring og forståelse for deres store behov for bevægelse og beskæftigelse. Det er ikke racer, som egner sig til et liv som udelukkende selskabshunde.

BEHOV
Jagtlysten er udpræget og skal tilfredsstilles gennem kraftig fysisk motion og opgaver, der stimulerer hundene mentalt som sporsøg og andet næsearbejde. De behøver desuden et godt socialt liv med meget menneskelig kontakt.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Det er ivrige sporhunde. De følger alle duftspor på jorden, og et par af racerne tager endda luftfært. Når de fornemmer noget interessant, tændes jagtlysten, og de er lynhurtigt over alle bjerge. Kontakt og indkald skal optrænes fra tidligste hvalpealder.

PELS OG PLEJE
Strukturen af de korte og glansfulde pelse varierer lidt for hver race. De er tætte og beskytter godt mod spidse grene og torne, mindre godt mod fugt og kulde. Det er de færreste af dem, der bryder sig om at arbejde i vand. Pelsplejen klares med en gummibørste eller en aftørring med et fugtigt vaskeskind for at fjerne støv og løse hår. De lange ører skal holdes rene for at undgå infektion.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Begynd socialiseringen og træningen tidligt og læg hovedvægten på indkald og på øvelser, der styrker samarbejdet. Vær konsekvent og meget venlig. Skift mellem forskellige træningssteder og beløn med ros og aktivering, hvor hundene kan få mulighed for at bruge deres næser.

HØJDE
Hanner 57-63 cm. Tæver 55-60 cm.

VÆGT
22-30 kg.

FARVER
Hvid med sorte partier og sort marmorering.

SPECIALKLUB
Klubben for Jagthunde uden Specialklub
OPRINDELSE
Malerier og beskrivelser viser, at de fem racer var udbredt i Frankrig allerede i 1600-tallet. De var adelens hunde, og den franske revolution gjorde et stort indhug i bestanden. Enkelte af dem blev nærmest udryddet. I nyere tid fik de franske jagthunde konkurrence fra de britiske slægtninge, og krigene i 1900-tallet reducerede yderligere deres antal. Entusiastiske franske jægere har dog holdt racerne i live, og de er igen veletablerede, om end sjældne også i deres hjemland.

HJEMLAND
Frankrig.

INTERNATIONALT RACENAVN
Braque d'Auvergne.

FCI GRUPPE
Gruppe 7 – Stående jagthunde
Den franske jæger
Den franske jæger

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem