MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

HØJT

1 Hvalpe til salg

Boxer

MENTALITET
En boxer er nysgerrig, modig og en meget energisk hund. Den er aktiv, alsidig og formår både at være selskabshund i en sporty familie og at dyrke forskellige former for hundesport på netop det plan, der passer den enkelte ejer. En boxer er vagtsom, men ikke gøende. Generelt omgængelig over for alle, meget glad for børn og for at lege.

BEHOV
En boxer kræver rigelig fysisk udfoldelse og motion. Trives med masser af socialt samvær både med mennesker og andre hunde. Sætter pris på at få lov til at løse opgaver, som stimulerer den mentalt.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Boxeren er særdeles glad for leg og bevægelse, som helst skal foregå i rask trav, så den kan nå at få alle oplevelser med. Når den er udvokset og nogenlunde velopdragen, er en cykeltur god motion. Holder i reglen tæt kontakt med sine mennesker.

PELS OG PLEJE
Den helt korte og glatte pels har ikke nogen underuld, der kan beskytte mod varme og kulde, så boxeren kan godt være lidt kuldskær, hvis den ikke er i bevægelse. Pelsen kræver ingen pleje, en daglig aftørring med et opvredet vaskeskind fjerner de fleste løse hår.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
En boxer er positiv og glad for al slags indlæring og træning. Nem at motivere gennem leg med fx en bold. Hundens adræthed kan få den til at virke voldsom, så aktivitet bør veksle med dæmpende øvelser. Hanhundene kan være udfordrende over for hinanden.

HØJDE
Hanner 57-63 cm. Tæver 53-59 cm.

VÆGT
25-30 kg.

FARVER
Gul eller tigret med sort maske, eventuelt med hvide aftegninger.

SPECIALKLUB

Boxer-Klubben
OPRINDELSE
Den gamle bullenbeisser blev i Syd- og Mellemeuropa brugt til jagt på vildsvin og hjorte. Da skydevåbnenes træfsikkerhed ikke var god, skulle hunden holde vildtet fast, indtil jægeren kom tæt nok på. Den brede mund, den fremskudte underkæbe og de højtliggende næsebor sikrede, at hunden stadig kunne få luft. Nutidens boxer er opstået fra lokale typer, krydset med udenlandske racer. En overgang blev racen brugt som kamphund. I dag er boxeren en elsket familiehund og en pålidelig brugshund.

HJEMLAND
Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN
Deutscher Boxer.

FCI GRUPPE
Gruppe 2 – Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde
Godmodig, glad og fuld af gå-på-mod

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem