MENU

Størrelse

STOR

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

HØJT

0 Hvalpe til salg

Bouvier des Flandres

MENTALITET
Selvsikker uden at være direkte udfordrende. Noget reserveret, men i almindelighed nysgerrig og venlig over for fremmede. Vagtsom, modig, arbejdsglad, energisk og udholdende. Holder meget af at omgås sin familie, men har også en tendens til at knytte sig specielt til et af medlemmerne. Kræver nogen erfaring af sin ejer.

BEHOV
En arbejdshund, som har behov for mange meningsfyldte opgaver, en del fysisk motion og et varieret socialt liv. Den er noget afhængig af at være i selskab med mennesker eller andre hunde.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Aktiv og arbejdsivrig, især som ung, og den er længe om at blive voksen og falde mere til ro. Den er territoriebevidst, knytter sig meget til sit område og strejfer ikke. Under arbejde holder den gerne tæt kontakt til sin fører, som har dens fulde loyalitet.

PELS OG PLEJE
Pelsen er rigelig med både dækhår og underuld - dog noget kortere på hoved og ører. Den kræver en del pasning med karte og kam, fx en times grundig gennembørstning en gang om ugen og derudover gerne en daglig gennemfrisering af skægget og de kraftige øjenbryn.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Lærevillig, positiv og glad for alle former for lydigheds- og brugshundetræning. Beløn rigeligt, vær venlig og altid konsekvent uden at gribe til hårde metoder. Apportering bør indlæres tidligt, da dette ikke ligger naturligt til racen.

HØJDE
Hanner 62-68 cm. Tæver 59-65 cm.

VÆGT
30-40 kg.

FARVER
Fauve eller grå, ofte brindlet eller med sorte hårspidser.

SPECIALKLUB
Klubben for Hyrde-, Kvæg- Og Gårdhunde uden specialklub
OPRINDELSE
Oprindelig brugt som kvægdriver, som trækhund eller til at drive smørkærnen i både den franske og belgiske del af Flandern. Med landbrugets modernisering blev der ikke længere behov for den slags arbejde, og racen fandt derefter beskæftigelse som vagthund på gårde og større ejendomme samt som forsvars- og politihund. Skovfogeder har brugt den som hjælper i jagten på krybskytter. En slægtning, den noget mindre bouvier des ardennes, er stadig en godkendt race, men formentlig tæt på at forsvinde.

HJEMLAND
Frankrig/Belgien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Bouvier des Flandres.

FCI GRUPPE
Gruppe 1 – Hyrde og Kvæghunde
En alsidig kammerat til aktive familier

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem