MENU

Størrelse

STOR

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

MELLEM

0 Hvalpe til salg

Borzoi

MENTALITET
Den russiske mynde er venlig og hengiven over for familien. Den er generelt tillidsfuld i forhold til fremmede og glad for selskab af andre større hunde af samme type. Den kan tilpasse sig livet som selskabshund i en familie, der er forberedt på og forstår at tilfredsstille dens udprægede jagtlyst og trang til at løbe.

BEHOV
Den behøver temmelig meget motion med mulighed for at løbe frit (helst på et indhegnet område). Den er selskabelig og har brug for et liv med oplevelser og masser af kontakt med familien.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
I hverdagen er den stilfærdig og harmonisk, men synet af et byttedyr tænder jagtlysten. Den kan se langt, reaktionen er voldsom, og den er lynhurtigt langt væk uden tanke på egen sikkerhed. Også små hunde og katte i løb kan udløse jagtinstinktet.

PELS OG PLEJE
Pelsen er silkeagtig, blød og glansfuld, bølget eller med lette krøller. Den behøver hyppig gennembørstning og frisering, men er ellers ikke arbejdskrævende. Et jævnligt bad holder pelsen smidig og frisker op på farverne. Hvalpen skal fodres og motioneres med omtanke.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Racen er positiv over for indlæring og lettere at opdrage end mange andre mynder. Begynd tidligt og vær venlig og konsekvent, så tillidsforholdet bevares og udbygges. Træn varieret i korte, tempofyldte sekvenser med hovedvægt på indkald.

HØJDE
Hanner 75-85 cm. Tæver 68-78 cm.

VÆGT
35-48 kg.

FARVER
Alle farvekombinationer er tilladt undtagen med blåt eller brunt.

SPECIALKLUB
Myndeklubben
OPRINDELSE
Gennem mindst tusind år har racen været en del af Ruslands nationale kultur og historie. Den blev oprindelig skabt til forfølgelsesjagt på ulve. To hunde ledsaget af ryttere løb ulven op, bed sig fast i nakken og kastede den til jorden. Den blev opdrættet ved zarens hof og på de vidtstrakte godser, og i 1700-tallet kunne man drage på jagt med hundredvis af disse hunde. Racen kom til Vesteuropa i slutningen af 1800-tallet og overlevede derigennem oktober-revolutionen. Den er nu selskabshund.

HJEMLAND
Rusland.

INTERNATIONALT RACENAVN
Russkaya Psovaya Borzaia.

FCI GRUPPE
Gruppe 10 – Mynder
Hund, så hurtig som vinden

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem