MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

HØJT

3 Hvalpe til salg

Border Terrier

MENTALITET
En venlig, selskabelig og charmerende hund, som kan omgås mennesker og andre dyr uden problemer. Den er glad for at lege og har det herligt sammen med børn. En oprindelig jagthund, som også fungerer fint som selskabshund i en aktiv og sporty familie, som forstår at sætte sig i respekt over for en noget selvstændig hund.

BEHOV
Den behøver masser af afveksling, motion, meningsfyldt beskæftigelse og et godt socialt liv i nær kontakt med sine mennesker. Uopfyldte behov kan vise sig som irriterende rastløshed.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Man skal ikke lade sig narre af dens søde og charmerende væsen og dens størrelse. Det er en jagthund med stor selvstændighed og mod, når den arbejder under jorden. Den holder god kontakt, men kan være svær at kalde ind, hvis den får fært af vildt.

PELS OG PLEJE
Den ekstremt hårde og vandtætte pels beskytter mod al slags vejr. Den skal trimmes tre til fire gange om året, men det er forholdsvis let at lære at gøre det selv. Den fælder kun, når den trænger til at trimmes. Racen har ord for at være madglad, så hold øje med vægten.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
I sin opdragelse bør man tage hensyn til racens selvstændighed og jagtlyst. Træningen skal begynde tidligt og gennemføres med konsekvens, men uden hårdhed. Et rask tempo, stor variation og rigelig belønning er vejen til de gode resultater.

HØJDE
25-28 cm for begge køn.

VÆGT
Hanner 6-7 kg. Tæver 5-6,5 kg.

FARVER
Rød, hvedefarvet, grizzle/tan eller blue/tan.

SPECIALKLUB
Dansk Terrier Klub
OPRINDELSE
Racens oprindelse er ukendt. Den har eksisteret næsten uændret siden slutningen af 1700-tallet i grænseområdet mellem England og Skotland. Den var en vigtig del af tidens rævejagt med et kobbel foxhounds. Terrieren skulle være lille nok til at forfølge ræven ned i graven og beslutsom nok til at jage den ud, den skulle være stærk nok til at klare en grævling og hurtig nok til at følge med jægere til hest. I dag er jægeren steget af hesten, men border terrieren er stadig aktiv som jagthund.

HJEMLAND
Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Border Terrier.

FCI GRUPPE
Gruppe 3 – Terriere
Energisk & jagtivrig
Energisk & jagtivrig

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem