MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

SAMARBEJDENDE

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

Lavt

1 Hvalpe til salg

Bolognese

MENTALITET
Bolognesen er en lille, glad og sjov hund, som elsker at være midtpunkt i familien. Den er en rendyrket selskabshund, som knytter sig stærkt til sin ejer og familie. Den er kærlig overfor voksne og børn og er glad for tæt kontakt med sine mennesker. Den kommer generelt godt ud af det med andre hunde og dyr, men kan være lettere reserveret overfor fremmede mennesker. Racen er lærenem og elsker at gøre sine mennesker glade. Den er loyal, tillidsfuld og humørfyldt. Fuld af personlighed, frække ideer og charme. Racen er en af de lidt mere selvstændige selskabshunde, hvilket betyder at den ikke er helt så afhængig af ejeren og har en naturlig ro og værdighed.

BEHOV
Den har først og fremmest brug for et godt socialt liv med tæt kontakt til familien, men den sætter også stor pris på at bevæge sig frit og på beskæftigelse, som stimulerer den mentalt.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
En rask gåtur af passende længde er altid velkomment, især hvis den også kan få lov til at snuse rundt og samle nye duftindtryk. Racen er selvstændig, men den holder altid god kontakt og bevæger sig sjældent langt væk på eget initiativ.

PELS OG PLEJE
Den hvide og bomuldsagtige pels beskytter godt i varmt vejr, mindre godt i fugtigt vejr. Den er lang fra hoved til hale, fra ryg til poter, men blød og lokket. Den kræver flittig børstning - helst hver dag - og jævnlig vask. Tilløb til tandsten skal fjernes for at undgå infektion.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Tidlig socialisering med børn og voksne mindsker reservationen. Beløn med kontakt, ros og leg, og begræns godbidderne. En lille hund bliver hurtigt mæt - og overvægtig. Pelsplejen skal indlæres tidligt, så processen bliver en hyggestund.

HØJDE
Hanner 27-30 cm. Tæver 25-28 cm.

VÆGT
2,5-4 kg.

FARVER
Helt hvid.

SPECIALKLUB

Klubben For Små Selskabshunde
OPRINDELSE
Racen har samme oprindelse som malteseren. Den blev beskrevet af Aristoteles 300 år før vor tidsregning og var udbredt allerede i romertiden. De små hunde var værdsatte gaver i de fornemste kredse i 1400- og 1500-tallet. Den italienske storkøbmand Cosimo de Medici bragte otte hunde til Bruxelles som gaver til lige så mange belgiske adelsmænd, og kong Philip II af Spanien modtog to hunde fra hertugen af Este med kommentaren: ”Den mest kongelige gave man kan give en hersker”. Racen har navn efter byen Bologna.

HJEMLAND
Italien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Bolognese.

FCI GRUPPE
Gruppe 9 – Selskabshunde
Familiens lille hvide midtpunkt
Familiens lille hvide midtpunkt

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem