MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

HØJT

0 Hvalpe til salg

Black and Tan Coonhound

MENTALITET
En loyal, aktiv, hurtig, venlig og selvsikker hund. Den er venlig og hengiven i familien og meget tålmodig med familiens børn. Den går fint sammen med andre hunde. Det er en jagthund, som generelt har let ved at finde sig til rette i en familie med en aktiv hverdag.

BEHOV
Black and tan coonhound er rolig hund indendørs. Den vil gerne være tæt på sin familie og knytter sig meget til sin ejer ? og så elsker den en god seng eller sofa at sove i. Udendørs er det en arbejdshund, en dygtig sporhund, hvad enten det er almindeligt spor på marker/skov, Nose Work eller mantraling. Glad og venlig overfor fremmede - mennesker som hunde.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Skabt til selvstændigt at drive vaskebjørne op i et træ. Hunden skal stå med forbenene op ad træet og lave et meget specielt gø, så jægeren kan komme og skyde vaskebjørnen, som er et skadedyr i racens hjemland, USA. Sporegenskaberne er stadig i behold, så det kan være vanskeligt at holde hundens fokus ved lydighedstræning, hvis den pludselig får en fært.

PELS OG PLEJE
Pelsen kræver ikke meget pelspleje og bliver hurtig tør, hvis den har været våd. Husk dog at holde ørerne tørre, hvis hunden har været i vand eller ude i kraftig regn. Man skal påregne at rense ører en gang om ugen.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Black and tan coonhound har en god opfattelsesevne og er forholdsvis samarbejdsvillig. Vær venlig og konsekvent. Ethvert tilløb til hårdhed vil hunden besvare med indædt stædighed, og det kommer der intet godt ud af.

HØJDE
Tæver 58-63,5 cm Hanner: 63,5-68,5 cm

VÆGT
Tæver: 25-33 kg Hanner: 27-35 kg

FARVER
Altid sort med rustrøde markeringer. Em lille hvid plet på forbrystet på størrelse med en femkrone er acceptabel, men ellers ikke.

SPECIALKLUB
Klubben for Jagthunde uden Specialklub
OPRINDELSE
Black and tan coonhound er en amerikansk race. Fremavlet til spor i de sydlige forenede stater. Forfædre til racen er amerikansk foxhound og virginia foxhound, som stammer fra kolonitiden, og muligvis også lidt blodhund. Der kommer forklaringen på farverne black and tan, og racens kraftige knogler, meget lange ører og dens berømte spornæse. Men der er muligvis også engelsk foxhound, Tolbot Hounds og St Hubert Hounds of France bag racen. Disse hounds kom først til England under den normanniske invasion i det 11. århundrede. Den amerikanske black and tan coonhound var den første coonhound-race, der blev registreret i den engelske kennel klub. Her blev racen kaldt americian black and tan coonhound og tan fox and coonhound.

HJEMLAND
USA.

INTERNATIONALT RACENAVN
Black and Tan Coonhound

FCI GRUPPE
Gruppe 6 – Drivende jagthunde og schweisshunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem