MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

SAMARBEJDENDE

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

Lavt

1 Hvalpe til salg

Bichon Frisé

MENTALITET
En bichon frise er livlig og glad for at lege, hengiven og venlig over for alle i familien samt over for fremmede og andre hunde. Det er en kvik, lille selskabshund både i den aktive familie og hos ældre med en mere stilfærdig hverdag. En bichon frise er selvbevidst og charmerende med en veludviklet evne til at sno sin ejer omkring sin pote.

BEHOV
En bichon frise elsker raske daglige gåture, men er ikke specielt motionskrævende. Den sætter stor pris på nye indtryk og på at løse mentalt stimulerende opgaver i samarbejde med sine mennesker.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
En bichon frise er mere robust, end den umiddelbart ser ud til. Den har altid været holdt som selskabshund, og den har det absolut bedst i selskab med sine mennesker, som den knytter sig tæt til. Den er lydhør og bevæger sig sjældent langt væk fra sin ejer.

PELS OG PLEJE
Pelsen er fin og silkeagtig med meget løse og lette proptrækkerkrøller. Den er den eneste bichonvariant med underuld. Pelsen skal hver dag børstes omhyggeligt igennem, og den skal vaskes ofte. Hoved og poter klippes i facon. Tænderne skal jævnligt renses for tandsten.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
En bichon frise er opmærksom og lærevillig, så opdragelsen volder sjældent problemer. Vær venlig, konsekvent og opfindsom med belønningerne. Væn tidligt hunden til at blive puslet om, så den omfattende pelspleje bliver til glæde for begge parter.

HØJDE
Højst 30 cm.

VÆGT
3-6 kg.

FARVER
Helt hvid.

SPECIALKLUB

Klubben For Små Selskabshunde
OPRINDELSE
Formentlig er de små hvide hunde fra landene rundt om Middelhavet oprindelig dværgformer af de tidlige apporterende jagthunde, som også danner basis for nutidens pudler. Bichon frisé kan føres tilbage til de kanariske øer i 1400-tallet, og den blev en overgang kaldt tenerifehund. Interessen for den aftog i slutningen af 1800-tallet, og den blev næsten glemt, indtil den i mellemkrigsårene blev "genopdaget" af belgiske og franske opdrættere. I dag er den en populær selskabshund verden over.

HJEMLAND
Frankrig/Belgien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Bichon a Poil Frisé.

FCI GRUPPE
Gruppe 9 – Selskabshunde
Den "krøllede" skødehund

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem