MENU

Størrelse

STOR

Temperament

Moderat

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

MELLEM

5 Hvalpe til salg

Berner Sennenhund

MENTALITET
En berner sennenhund er godmodig og hengiven over for alle, den kender. Generelt tålmodig og overbærende i forhold til børn. Selvsikker og venlig over for fremmede mennesker og andre dyr. En udadvendt og omgængelig selskabshund, som kan falde til i de fleste familier. Den kan være noget vagtsom, men det viser sig sjældent som skarphed.

BEHOV
En berner sennenhund er glad for at opholde sig udendørs så meget som muligt, men ikke nogen hundegårdshund, da den samtidig behøver tæt kontakt med familien. Lader sig med fornøjelse spænde for en legevogn.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
En berner sennenhund er som ung hund fuld af aktivitet og kræver en del beskæftigelse. Den er dog ikke specielt løbeglad, så en lang og frisk spadseretur hver dag uanset vejret dækker normalt motionsbehovet. Som voksen indpasser den sig efter familiens aktivitetsniveau.

PELS OG PLEJE
Pelsen er lang og glat eller let bølget med tæt og kraftig underuld. Den fælder noget især i overgangsperioder og behøver en grundig omgang med børste og kam en gang om ugen. Et bad en gang imellem vil fremhæve pelsens smukke farver og holde den blød og glansfuld.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Berner sennenhund er generelt lærenem og villig til at samarbejde, så opdragelsen volder sjældent problemer og kræver ikke speciel erfaring. Med venlig konsekvens og mange belønninger opnår man hurtigt resultater. Træn varieret i korte sekvenser.

HØJDE
Hanner 64-70 cm. Tæver 58-66 cm.

VÆGT
40-44 kg.

FARVER
Sort med karakteristiske varmt brunrøde og rent hvide aftegninger.

SPECIALKLUB
Dansk Berner Sennen Klub
OPRINDELSE
Alle sennenhundene er oprindelig arbejdshunde, som vogtede gården om vinteren og kvæget på sæteren om sommeren - deraf navnet. Desuden trak de mælkekærrerne på stier, hvor det ikke var muligt at komme frem med hest og vogn. I de afsides liggende alpedale udviklede der sig i løbet af århundreder lokale varianter. Den langhårede sennenhund var særlig talrig i egnen omkring Bern. Den har været renavlet siden begyndelsen af 1900-tallet, og den er nu en populær familiehund i det meste af verden.

HJEMLAND
Schweiz.

INTERNATIONALT RACENAVN
Berner Sennenhund.

FCI GRUPPE
Gruppe 2 – Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde
En gang berner, altid berner

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem