MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

MELLEM

0 Hvalpe til salg

Bedlington Terrier

MENTALITET
Den er venlig og meget hengiven, når den er i ro, men også vagtsom og modig, når den mener, der er grund til det. Overstrømmende kærlig i forhold til familien, men måske lidt reserveret over for fremmede. Den er som udgangspunkt social, men kan have tilbøjelighed til at udfordre artsfæller, når den bliver kønsmoden.

BEHOV
Racen er glad for motion og selskab - kontaktbehovet kan næsten nærme sig det påtrængende. Den har en stor tilpasningsevne og indretter sig gerne efter de forhold, man tilbyder den.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Man skal være forberedt på, at hunden har et stærkt jagtinstinkt lige under huden. Den jager gerne alt, hvad der rører sig, og når den får fært af et bytte, reagerer den lynhurtigt. I den situation er den ellers kontaktglade hund svær at kalde ind.

PELS OG PLEJE
Pelsen er uldagtig og uden underuld. Den fælder ikke, og racen tåles af mange allergikere. Pelsplejen er omfattende. Hårene har tendens til at sno sig sammen, så hunden skal friseres igennem ofte og bades jævnligt. Pelsen klippes i facon fire til fem gange om året.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Den er som regel opmærksom og lærenem, men mister interessen, hvis indlæringen er kedelig og langtrukken med mange gentagelser. Den melder også fra, hvis træningen ikke er baseret på venlighed og tillid. Beløn samarbejde - også på afstand.

HØJDE
Omkring 41 cm uanset køn.

VÆGT
8-10,5 kg.

FARVER
Blå, leverfarvet eller sandfarvet med eller uden tanfarvede aftegninger.

SPECIALKLUB
Dansk Terrier Klub
OPRINDELSE
Racen kommer fra et område i Northumberland, og den menes at stamme fra krydsning mellem flere lokale terriervarianter og odderhund. Hurtigheden, den buede ryg og de lange bagben tyder på, at whippet også er indblandet. Sigøjnere i Rothburyskovene op mod den skotske grænse brugte disse hunde til vagt og krybskytteri, da de jager i tavshed. Desuden har racen deltaget i hundekampe og væddeløb. Den specielle frisure kom til sidst i 1800-tallet, da racen gjorde sin entre på udstillingerne.

INTERNATIONALT RACENAVN
Bedlington Terrier.

FCI GRUPPE
Gruppe 3 – Terriere
Livlig, yndefuld og tillidsfuld livsledsager

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem