MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

HØJT

0 Hvalpe til salg

Bearded Collie

MENTALITET
Den er aktiv og venlig af væsen og en robust og livlig selskabshund for en familie, der ikke er alt for mageligt indstillet. Den er omgængelig over for fremmede, kontaktsøgende og opmærksom med en hel del selvsikkerhed, men den er ikke vagtsom eller beskyttende. Den kan have tendens til at være noget gøende.

BEHOV
Kræver konstant mental og fysisk aktivitet. Med en venlig, men konsekvent opdragelse undgår man mange unoder. Tidlig indlæring af soignering letter den senere ret omfattende pelspleje.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Den unge hund er energisk og arbejdsivrig. Den voksne hund er mere rolig og tilpasser sig efter familiens aktivitetsniveau, men livet igennem behøver den en hel del motion og beskæftigelse. Holder sig gerne i relativ nærhed af sine mennesker.

PELS OG PLEJE
Den overdådige pels er arbejdskrævende. Hunden skal fra hvalp lære at blive børstet igennem, så processen ikke udvikler sig til en magtkamp. Daglig soignering og en grundig gennembørstning en gang om ugen kommer fældningen i forkøbet og forhindrer, at pelsen filtrer.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
En bearded collie værdsætter nye oplevelser og bør trænes venligt, men også meget konsekvent. Variation, et rask tempo og rigelige belønninger er vejen til de gode resultater. Racen kan være noget følsom over for pludselige lyde.

HØJDE
Hanner 53-56 cm. Tæver 51-53 cm.

VÆGT
18-27 kg.

FARVER
Skifergrå, rødlig fawn, sort, blå, alle nuancer af gråt, brunt og sandfarvet med eller uden hvide aftegninger.

SPECIALKLUB
Bearded Collie Klubben
OPRINDELSE
Det fortælles, at polske søfolk engang i 1500-tallet byttede sig til skotske får for nogle af deres hjemlands hyrdehunde. Ligheden med polski owczarek nizinny er da også tydelig, men den franske briard eller den hollandske schapendoes kan lige så vel have været indblandet. Bearded collie drev mere får fra bjergene ned i dalen, end den vogtede dem, og racen var tæt på at uddø, da den blev arbejdsløs. En entusiastisk indsats fra 1944 og fremefter retablerede den - nu som selskabshund.

HJEMLAND
Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Bearded Collie.

FCI GRUPPE
Gruppe 1 – Hyrde og Kvæghunde
Den skæggede hyrdehund

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem