MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

MELLEM

8 Hvalpe til salg

Beagle

MENTALITET
En beagle er venlig, social, charmerende og nysgerrig. En glad og opfindsom familiehund og en tolerant og altid veloplagt legekammerat for børn. Næsten overstrømmende venlig mod fremmede. Selskabelig og omgængelig i forhold til racefæller, men ind imellem også lidt af en racist? over for andre hunderacer. Kan være noget gøende.

BEHOV
Beaglen har brug for tæt social kontakt og temmelig meget motion. Den stortrives i flok eller med daglig omgang med en eller flere andre beagler. Madglad med kraftig tendens til overvægt.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
En beagle er en drivende jagthund, skabt til at jage i flok over store afstande. Den er derfor svær at kalde ind, når den får fært af noget interessant, og det kan være et problem at slippe den løs. Selv efter generationer som selskabshund har den meget jagtlyst.

PELS OG PLEJE
Den korte og tætte pels er fugtafvisende og beskytter godt. Den fælder en del, hvis den ikke børstes dagligt eller gnides med et opvredet vaskeskind, og de hvide hår ses meget. Ørerne falder tæt ind til hovedet og skal holdes omhyggeligt rene for at undgå infektioner.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
En beagle reagerer som regel positivt på al indlæring. Begynd træningen tidligt og læg hovedvægten på indkald. Vær venlig og vedholdende, skift ofte træningsmiljø, og beløn med ros og aktivering, hvor hunden får mulighed for at bruge sin næse.

HØJDE
33-40 cm. for begge køn.

VÆGT
8-14 kg.

FARVER
Trefarvet hvid-tan-sort eller tofarvet med citrongule til rødgule partier på hvid bund. Alle såkaldte hound-farver er tilladt.

SPECIALKLUB
Beagle Klubben
OPRINDELSE
Beaglen nedstammer fra gamle engelske støverracer med senere tilsætning af franske drivende jagthunde. Typen har eksisteret fra vor tidsregnings begyndelse og nåede et højdepunkt i 1700- og 1800-tallet, hvor man gik på jagt med store kobler af hunde. Man jagede ikke til hest med beagler, men fulgte hundene til fods. I England bruges racen stadig til jagt på kaniner og harer. Ellers holdes den udelukkende som selskabshund. Tegneserien Radiserne med hunden Nuser øgede dens popularitet i 1970'erne.

HJEMLAND
Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Beagle.

FCI GRUPPE
Gruppe 6 – Drivende jagthunde og schweisshunde
Stabil, social, smart & selvstændig

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem