MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

HØJT

0 Hvalpe til salg

Bayersk Bjergschweisshund

MENTALITET
En arbejdskrævende hund, som trives bedst hos en aktiv jæger. Hos uerfarne hundeejere vil dens jagt- og sporinstinkt let volde problemer. Hengiven over for familien, hvor den ofte knytter sig mest til en bestemt person. Noget reserveret over for fremmede. Ikke egnet som udelukkende selskabshund.

BEHOV
Den skal have afløb for sin særlige aktivitetstrang og sine evner for at følge et spor. Den er smidig og muskuløs, og den har brug for fysisk motion og mentalt stimulerende beskæftigelse samt for nær kontakt.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Når den arbejder, er den voldsomt engageret, udholdende og selvstændig, næsten stædig. Den færdes ubesværet i selv det vanskeligste terræn, holder som regel god kontakt til sin fører, men lader sig ikke kalde tilbage, hvis den har fært af vildt.

PELS OG PLEJE
Pelsen er tæt, glat tilliggende, lidt ru og ikke særlig glansfuld med let underuld. Den yder god beskyttelse mod vejr og vind, og den kræver kun en jævnlig gennembørstning. Ørerne ligger tæt ind til hovedet og skal holdes omhyggeligt rene for at undgå infektioner.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Racen er skabt til og har stort behov for at følge et spor af næsten enhver art. Til gengæld egner den sig ikke til andre former for hundesport. Træn konsekvent, varieret og uden hårdhed. Tidlig socialisering med mennesker er nødvendigt.

HØJDE
Hanner 47-52 cm. Tæver 44-48 cm.

VÆGT
22-27 kg.

FARVER
Alle toner af rød, fra dybrød til grågul eller hjortefarvet, flammet, brindlet eller med mørke hårspidser.

SPECIALKLUB
Klubben for Jagthunde uden Specialklub
OPRINDELSE
Schweisshundene har til opgave at finde og følge spor efter såret vildt, så dets lidelser hurtigt kan afsluttes. De er uvurderlige hjælpere på jagt og bruges også til eftersøgning af trafikskadet vildt. De nedstammer fra urjagthunden bracken. Oprindelig udtog man de mest sporsikre hunde fra koblet og lod dem søge, hvor andre støvere måtte give op. Bayersk bjergschweisshund er en lettere og mere smidig udgave af hannoveransk schweisshund, som viste sig for tung under vanskelige forhold.

HJEMLAND
Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN
Bayerischer Gebirgsschweisshund.

FCI GRUPPE
Gruppe 6 – Drivende jagthunde og schweisshunde
Rendyrket jagtspecialist - med næse for familiehygge

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem