MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

MELLEM

4 Hvalpe til salg

Basset Fauve de Bretagne

MENTALITET
Den er venlig, kvik og udadvendt. Den accepterer hurtigt de grænser, der bliver sat, og er dermed en udmærket familiehund hos mennesker, der forstår og anerkender racens baggrund som drivende jagthund. Den er aktiv, udholdende og meget selvstændig. Generelt tolerant over for både børn, fremmede mennesker og andre hunde.

BEHOV
Dens store behov for at bruge sin fine næse bør tilfredsstilles gennem opgaver, som stimulerer den mentalt. Derudover behøver den en hel del fysisk motion og meget social kontakt.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Har ikke været nødt til at bevæge sig hurtigere, end at jægeren kunne følge med og komme på skudhold, når hunden havde opsporet vildtet og gøende drevet det foran sig. Hunden arbejder vedholdende og selvstændigt med forholdsvis god kontakt til sin ejer.

PELS OG PLEJE
Pelsen er meget hård, ru og ret kort. Den er tilliggende, aldrig pjusket og beskytter godt mod vejr og vind. Pelsen skal trimmes et par gange om året og jævnligt børstes grundigt igennem. De lange, lidt tunge ører skal altid holdes rene og frie for hår i øregangen.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Som alle drivende jagthunde slår den ørerne fra, når jagtlysten tændes. Gør man sig håb om, at hunden kan gå løs, skal der trænes indkald med tålmodighed og stædighed fra tidligste hvalpealder. Skift tit træningsmiljø og beløn rigeligt.

HØJDE
32-38 cm. for begge køn.

VÆGT
16-18 kg.

FARVER
Gyldent hvedefarvet eller teglrød.

SPECIALKLUB
Basset Klubben
OPRINDELSE
Udviklet som en mere lavbenet udgave af griffon fauve de bretagne, tilpasset brugen i kratbevokset terræn, gennemskåret af stejle kløfter på den franske Atlanterhavskyst. Oprindelig jagede hundene i grupper på fire, men i dag har jægeren kun en eller to hunde med på jagt. Racen var tæt på at uddø i 1800-tallet, men blev reddet ved indkrydsning af basset griffon vendéen og røde ruhårede gravhunde. Den rødgule basset fra Bretagne er en jagthund, som langsomt vinder frem som familiehund.

HJEMLAND
Frankrig.

INTERNATIONALT RACENAVN
Basset Fauve de Bretagne.

FCI GRUPPE
Gruppe 6 – Drivende jagthunde og schweisshunde
Lille, livlig & med ivrigt jagthjerte

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem