MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

MELLEM

0 Hvalpe til salg

Basset Bleu de Gascogne

MENTALITET
En udpræget kobbelhund og derfor meget omgængelig i forhold til mennesker og artsfæller. I familien er den hengiven, munter og selskabelig, og især er den kærlig og tålmodig sammen med børn. Over for fremmede er den venlig og en anelse reserveret. Egnet som selskabshund i en aktiv familie, som accepterer dens jagtlyst.

BEHOV
Den knytter sig meget til sin ”flok”, og det kræver nogen træning, hvis den skal lære at være alene hjemme. Den er hurtig og udholdende, men har ikke behov for specielt meget motion.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Racen har en meget effektiv næse og et stærkt jagtinstinkt, som den ynder at bruge, og som den bør have mulighed for at udnytte. Sørg for effektivt hegn om haven og sæt ind med en tidlig opdragelse for at undgå for mange uønskede jagtudflugter.

PELS OG PLEJE
Pelsen er kort, tæt og ret grov. Løse hår fjernes dagligt med en gummibørste eller et fugtigt vaskeskind. Ørerne bør renses regelmæssigt for at undgå infektioner. Man bør også tage hensyn til den lange ryg og undgå trapper og spring, indtil hunden er fuldt udvokset.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
God til at koncentrere sig, villig til at lære, glad for at samarbejde og tilpasser sig hurtigt de givne rammer. Den er følsom, og det er sjældent nødvendigt at hæve stemmen. Træn venligt og konsekvent i korte og tempofyldte sekvenser.

HØJDE
34-38 cm. for begge køn.

VÆGT
16-18 kg.

FARVER
Sort og hvid marmoreret med et blåt skær, evt. med større eller mindre sorte aftegninger.

SPECIALKLUB
Basset Klubben
OPRINDELSE
Tidligere var der bassets inden for næsten alle støverracer i Frankrig. De har været almindeligt kendt siden 1500-tallet, men har formodentlig rødder tilbage til kelternes jagthunde. De lavbenede bassets var værdsat på grund af deres beherskede fart, som tillod jægeren at følge med til fods, og fordi de lettere kunne komme igennem tæt krat. Mange franske racer forsvandt omkring revolutionen, og i dag er der kun fem franske bassets tilbage. Den sydfranske basset har en smuk, tudende gøen.

HJEMLAND
Frankrig.

INTERNATIONALT RACENAVN
Basset Bleu de Gascogne.

FCI GRUPPE
Gruppe 6 – Drivende jagthunde og schweisshunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem