MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

MELLEM

0 Hvalpe til salg

Basset Artesien Normand

MENTALITET
Den eleganteste af de fem franske bassetracer er en social og meget hengiven hund. Den har stor jagtlyst, men kan alligevel uden større problemer tilpasse sig et liv som selskabshund i en aktiv familie. Den er meget omgængelig, elsker kontakt og trives fint med familiens børn. Generelt er den elskværdig mod alt og alle.

BEHOV
En meget stærk flokfornemmelse kræver et godt socialt liv samt en del motion og fysisk aktivitet, hvor hunden får mulighed for at bruge sin næse til at finde genstande og følge et spor.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Jagtinstinktet er meget stærkt, og det er vigtigt tidligt at lære hunden at komme, når der bliver kaldt. Alligevel kan det være svært at bevare den fulde kontrol over hunden uden at have den i line, ligesom haven bør være effektivt indhegnet.

PELS OG PLEJE
Daglig aftørring med et opvredet vaskeskind fjerner støv og løse hår fra den tætte, glatte og korte pels. De meget lange ører skal holdes omhyggeligt rene. Racen har på grund af den lange ryg ikke godt af at gå på trapper, før den er helt udvokset. Pas på overvægt.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Den er lærevillig og glad for at arbejde i kontakt med sit menneske. Men den er også selvstændig, så opdragelsen skal være konsekvent, venlig, tålmodig og vedholdende. Læg hovedvægt på indkald og træn i korte sekvenser i skiftende miljøer.

HØJDE
30-36 cm. for begge køn.

VÆGT
15-20 kg.

FARVER
Trefarvet hvid-fauve-sort eller tofarvet fauve og hvid.

SPECIALKLUB
Basset Klubben
OPRINDELSE
Bassetracernes kortbenethed skyldes en medfødt, arvelig forkortning af de lange rørknogler, kaldet chondrodystrofi. Allerede oldtidens ægyptere skildrede sådanne hunde med korte ben og ellers normale proportioner, så fænomenet har nok aldrig været usædvanligt. Racen er en sammensmeltning af en lettere type fra Artois og en tungere fra Normandiet. Den robuste og ivrige jagthund er selv forfader til basset hound, som efterhånden udviklede sig i mere ekstrem retning i England og USA.

HJEMLAND
Frankrig.

INTERNATIONALT RACENAVN
Basset Artésien Normand.

FCI GRUPPE
Gruppe 6 – Drivende jagthunde og schweisshunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem