MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

MELLEM

3 Hvalpe til salg

Basenji

MENTALITET
En basenji er en charmerende og livlig lille hund, som med stor fornøjelse udfordrer sin ejers humoristiske sans. Den er nysgerrig og insisterer på at undersøge alt. Meget kærlig over for sine mennesker, men kan være lidt reserveret i forhold til fremmede. Fungerer godt med andre hunde, når aktiviteten sker på dens betingelser.

BEHOV
En basenji er har et stort behov for menneskelig kontakt og for at blive stimuleret mentalt gennem leg, nye indtryk og ture i det fri, hvor den får lov til at bruge sin fremragende lugtesans.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
En basenji er selvstændig og har meget jagtlyst, så vær forberedt på at vente på hunden, hvis den får lov til at løbe løs. Man hører ikke en basenji gø, men den er ikke stum. Den udtrykker sig med noget, der lyder som en blanding af kluklatter og jodlen.

PELS OG PLEJE
Den fine, glatte pels er kort og tæt tilliggende, og den behøver blot en daglig aftørring med et fugtigt vaskeskind. Hunden er tilpasset et liv i troperne. Den er ikke kuldskær, men den elsker varme og afskyr regn og fugt. Den er meget renlig og vasker sig som en kat.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
En basenji er opmærksom, har en hurtig opfattelsesevne og lærer nemt mange ting. Men den er også egenrådig og bestemmer selv, hvad og hvornår samt i hvilket omfang den vil udføre, hvad den har lært. Tvang gør den både sky og uvillig til at samarbejde.

HØJDE
Hanner ca. 43 cm. Tæver ca. 40 cm.

VÆGT
9-11 kg.

FARVER
Rød, sort eller black and tan med eller uden hvide aftegninger samt brindlet.

SPECIALKLUB

Spidshundeklubben
OPRINDELSE
Typen er en af verdens ældste. I hvert fald findes den afbildet på 12.000 år gamle grottemalerier i Sahara og i ægyptiske grave. I slutningen af 1800-tallet fortalte opdagelsesrejsende om små hunde i Zaire, som ikke kunne gø. Hos pygmæer i det sydlige Sudan arbejdede de fuldstændig som de nordiske jagtspidser. Deres manglende gøen var erstattet af små klokker. De første basenji kom til Storbritannien omkring år 1900, men først i 1936 var racen tilstrækkelig tilpasset til at kunne formere sig.

HJEMLAND
Centralafrika.

INTERNATIONALT RACENAVN
Basenji.

FCI GRUPPE
Gruppe 5 – Spidshunde
Hunden, der aldrig gør
Hunden, der aldrig gør

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem