MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

MELLEM

0 Hvalpe til salg

Barbet

MENTALITET
En barbet er en livlig og robust jagthund med et harmonisk og føjeligt væsen. Den finder sig fint tilrette i en sporty familie, som er indstillet på at give den tilstrækkelig beskæftigelse, fx med apportering. Den er kærlig og glad for hele sin familie, og den kommer generelt godt ud af det med fremmede, artsfæller og andre dyr.

BEHOV
En barbet behøver meget motion, helst med mulighed for at løbe frit, mange mentalt stimulerende opgaver og nær kontakt med mennesker. Den trives dårligt med at være lukket inde i en lejlighed.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
en barbet kræver en konsekvent opdragelse. Hvis man giver den for frit spil og kun udviser lidt autoritet, tager den selvstændigt initiativ. Den passionerede vandhund lugter en svømmetur på flere kilometers afstand, men holder ellers relativt god kontakt.

PELS OG PLEJE
Pelsen er lang, ulden, blød, krøllet og vandafvisende. Den beskytter godt mod kulde såvel som skader. Den skal børstes grundigt igennem mindst hver anden uge for at undgå, at den filtrer. Man kan vælge at klippe pelsen, så kræver den væsentligt mindre arbejde.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
En barbet er arbejdsvillig, opmærksom og god til at koncentrere sig. Den reagerer især godt på vekslende stemmeføring. Træn venligt og tempofyldt og udnyt dens lyst til at følge et spor og til at apportere til variation af belønningerne

HØJDE
Hanner mindst 58 cm. Tæver mindst 53 cm.

VÆGT
15-25 kg.

FARVER
Ensfarvet sort, grå, brun, fauve, sandfarvet eller hvid, evt. med større eller mindre aftegninger.

SPECIALKLUB
Klubben for Jagthunde uden Specialklub
OPRINDELSE
Den meget gamle race har været almindelig over hele Frankrig til jagt på vandfugle. Barbeten er beskrevet helt tilbage i 1500-tallet, og den formodes at danne grundlag for mange andre af Europas vandapporterende racer, heriblandt pudlen. Før skydevåbnenes tid skulle den ud over fuglene også hente de pile, der ikke ramte deres mål. Dens gode næse er desuden blevet brugt til eftersøgning af skadet vildt. Barbet er sjælden uden for Frankrig. Den er egnet til flere andre former for hundesport.

HJEMLAND
Frankrig.

INTERNATIONALT RACENAVN
Barbet.

FCI GRUPPE
Gruppe 8 – Apporterende jagthunde
Aktiv & charmerende familiehund med næse for jagt

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem