MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

HØJT

0 Hvalpe til salg

Azawakh

MENTALITET
Azawakhen er liebhaveren inde for mynderacerne. Det er en ekstrem hund både fysisk og psykisk og kræver en passioneret og erfaren ejer. Den er noget reserveret over for fremmede, vagtsom og parat til at beskytte både mennesker, hjem og ejendom. Azawakhen er i familie med både saluki og sloughi. Den er temmelig reserveret ligesom dem, men vågen og opmærksom med et lidt "fjernt" blik. Det er som at se en levende skulptur, men man skal ikke tage fejl af dens elegante ydre. Det er en uovertruffen jæger, som besidder ekstrem udholdenhed og har et distanceret væsen. En azawakh kan ikke altid berøres af fremmede, men er særdels hengiven over for sin egen familie. Ønsker man sig en azawakh er det absolut nødvendigt at møde adskillige individer af racen

BEHOV
En Azawakh behøver masser af motion og sætter stor pris på selskab af sin egen familie. Den er blid og hengiven over for dem, den vælger at knytte sig til, men meget vagtsom i forhold til fremmede. Tidlig socialisering og en forstående opdragelse vil dæmpe azawakhens naturlige reservation. Bliver løbebehovet dækket, er den en fin og elegant familiehund, dog med stor jagtlyst. Behovet for at løbe frit er stort, men dette bør kun gøres på sikre arealer eller ved deltagelse i lure coursing.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Det er blevet sagt om azawakhen, at den er hurtig som vinden, udholdende som kamelen og smuk som en araberhest. Sikkert er det, at det er en fuldblods jagthund med nogen vildskab i sig. At holde jagtinstinktet under kontrol kræver en sikker indhegning.

PELS OG PLEJE
Pelsen er glat og fin, og hunden er næsten hårløs på bugen. Racen er udviklet til et liv i ekstrem varme og tørke, og den har svært ved at tilpasse sig en hverdag, som også byder på kulde og fugt. Det meste af året har den brug for et dækken, når den skal færdes ude.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
En azawakh er både selvstændig og følsom, så den kræver en tålmodig og meget venlig opdragelse fra tidligste hvalpealder. Den reagerer negativt på enhver form for pression. Vær konsekvent og varieret. Beløn straks samarbejde og øjenkontakt.

HØJDE
Hanner 64-74 cm. Tæver 60-70 cm.

VÆGT
15-25 kg.

FARVER
Alle nuancer fra lys sandfarvet til mørk fauve med hvide aftegninger på bryst, halespids og poter.

SPECIALKLUB
Myndeklubben
OPRINDELSE
I Mali og den sydlige del af Sahara lever tuaregerne som nomader med deres heste, kameler og hunde. Hundene bruges til jagt på antiloper og kaniner. De dræber ikke byttet, men sårer det alvorligt - døde dyr bliver nemlig hurtigt fordærvede i heden. Desuden holdes hundene til selskab og til at bevogte lejren. Racenavnet henviser til Azawakh-dalen i lavlandet omkring den centrale del af floden Niger. Azawakhen kom først til Europa omkring 1970 og har samlet størst interesse i Frankrig og Tyskland.

HJEMLAND
Mali/Frankrig.

INTERNATIONALT RACENAVN
Azawakh

FCI GRUPPE
Gruppe 10 – Mynder

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem