MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

Lavt

2 Hvalpe til salg

Australsk Terrier

MENTALITET
En australsk terrier er en kvik og opmærksom hund med et stærkt flokinstinkt. Den er nært knyttet til sine mennesker og befinder sig bedst som familiens centrum. Den er vagtsom og gøende, men over for fremmede er den nysgerrig, tillidsfuld og venlig. I forhold til andre hunde kan den som en ægte terrier ikke modstå en udfordring til slagsmål.

BEHOV
En australsk terrier kræver meget opmærksomhed, menneskelig kontakt, regelmæssig motion og en venlig og konsekvent opdragelse. Opfyldes disse behov, er den en sporty og charmerende selskabshund.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
En australsk terrier er livlig og meget opfindsom som ung, senere indretter den sig efter familiens aktivitetsniveau. Den er mere en gårdhund end en jagthund, så den er mindre tilbøjelig til at gå egne veje end mange andre terriere, men interessen for vildt er der.

PELS OG PLEJE
Den hårde og stride pels danner en karakteristisk krave fra ansigtet og ned over halsen og brystet. Pelsen skal børstes grundigt igennem en gang om ugen, men er ellers ikke arbejdskrævende. Den skal trimmes et par gange om året, men man kan lære at gøre det selv.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
En australsk terrier er lærevillig og egnet til mange former for hundesport, men alt skal indarbejdes tidligt og med glæde. Selv om hunden ikke er stædig, kan den helt miste lysten, hvis man tager for hårdt fat, og en dårlig oplevelse glemmes ikke igen.

HØJDE
Hanner ca. 25 cm. Tæver en smule mindre.

VÆGT
5-7 kg.

FARVER
Varm tanfarvet med blå, stålblå eller mørk gråblå sadel eller ensfarvet rød eller sandfarvet.

SPECIALKLUB
Dansk Terrier Klub
OPRINDELSE
Briterne, der koloniserede Australien, medbragte små ruhårede terriere af den gamle type. I det nye land var det ikke jagten, der blev hovedopgaven. I stedet holdt hundene slanger, kaniner, rotter, mus og andet småkravl fra dørene, og de slog alarm, når noget ukendt nærmede sig. De blev ligefrem kaldt "early warning dogs". Indimellem vogtede de får og lam. De forskellige terriere smeltede allerede tidligt i 1800-tallet sammen til den australske terrier, som var særlig udbredt på Tasmanien.

HJEMLAND
Australien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Australian Terrier.

FCI GRUPPE
Gruppe 3 – Terriere
Det lille vidunder fra Down Under

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem