MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

HØJT

1 Hvalpe til salg

Australsk Kelpie

MENTALITET
En australsk kelpie er særdeles vågen, arbejdsivrig og yderst intelligent, med et venligt og lærevilligt væsen og en næsten uudtømmelig energi. Den har et naturligt instinkt for at arbejde med får. Kelpien er trofast og loyal overfor familien og deltager gerne i alle familiens aktiviteter. Enkelte individer kan være noget gøende.

BEHOV
Den australske kelpie er en aktiv hund, som elsker at samarbejde med sin fører og få opgaver af enhver art. Det kan være aktiviteter i hjemmet eller på gåturen samt enhver form for hundetræning f.eks. agility, spor, lydighed, rally, eftersøgning, hyrdetræning m.m.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
En australsk kelpie trives bedst med at være en del af familien med masser af kontakt med mennesker, og den har det klart bedst med en blanding af mentale opgaver og fysiske aktiviteter. Den er skabt til at blive brugt, og de færreste egner sig som kun familie-/ hyggehunde. Australsk kelpie er særdeles velegnet som sports- og konkurrencehund.

PELS OG PLEJE
Tilliggende pels med 2-3 cm. lange, hårde, glatte og tætte dækhår over tæt, kort underuld. Den daglige pleje klares nemt og ubesværet med karte og børste, og fældningen er behersket, når man ser bort fra de halvårlige fældeperioder forår og efterår.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Australsk kelpie er lynhurtig i opfattelsen, hvilket kan give hovedbrud og udfordringer hos føreren, som oftest gerne skal være 2-3 skridt foran i forhold til indlæring og træning. Den elsker at lære nyt og er meget entusiastisk i sin træning, men har samtidig en rigtig god evne til at koncentrere sig. Træningen skal altid være lystbetonet, motiverende og uden for mange ensformige gentagelser.

HØJDE
Hanner 46-51 cm. Tæver 43-48 cm.

VÆGT
11-20 kg.

FARVER
Sort eller rød med eller uden tan aftegninger, fawn, chokoladebrun eller røgblå.

SPECIALKLUB
Klubben for Hyrde-, Kvæg- Og Gårdhunde uden specialklub
OPRINDELSE
Med koloniseringen kom både får og korthårede collier til Australien. Farmerne her arbejdede videre med disse hunde og skabte en race, som både er en dygtig fårehyrde, og som også kan arbejde med kvæg, geder og fjerkræ. Kelpien er verdens mest almindelige aktive hyrdehund. Der er 100.000 af dem i hjemlandet, og de er udbredt i alle lande, hvor der er fåreavl. I 1872 afholdtes den første fårehundekonkurrence i Australien. Vinderen var en tæve ved navn Kelpie, som dermed gav navn til racen. Racen er nu delt i "Working Kelpie", som er den professionelt arbejdende fårehund, og "Australsk Kelpie", som er en allround brugshund.

HJEMLAND
Australien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Australian Kelpie.

FCI GRUPPE
Gruppe 1 – Hyrde og Kvæghunde
Smidig, aktiv & utrættelig

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem