MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

HØJT

2 Hvalpe til salg

Australsk Cattle Dog

MENTALITET
Hyrdeinstinkt og mod i perfekt balance gør en australsk cattle dog til en fantastisk kvægvogter. Som familiehund er den vagtsom og selvstændig, noget reserveret i forhold til fremmede. Velegnet som konkurrencehund for den erfarne ejer, som fokuserer på hundesport, og som har lyst til at prøve kræfter med en anden af de udprægede brugshunde.

BEHOV
Får den australske cattle dog ikke mulighed for at arbejde med det, som den er bestemt til, må den i stedet tilbydes andre meningsfyldte opgaver. Den kræver masser af fysisk motion og mental stimulering.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Ude er den australske cattle dog yderst aktiv og arbejdsglad med nær kontakt til ejeren. Lidt roligere inde, men absolut ikke egnet som sofahund. Den har alle instinkter i behold til det udfordrende arbejde, som den er skabt til, og som den fortsat udfører i mange lande.

PELS OG PLEJE
Tæt tilliggende pels med ca. 3-4 cm lange, glatte og grove dækhår og tæt, kort underuld. Kort pels på hoved og ben, længere på halsen. Pelsen beskytter godt i al slags vejr. Den daglige pelspleje er meget overkommelig og indskrænker sig til en jævnlig gennembørstning.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Med sit reserverede væsen kræver en australsk cattle dog tidlig socialisering til både mennesker og andre hunde. Den er positiv over for indlæring, ualmindelig arbejdsglad og husker godt. Beløn rigeligt og undgå hårdhed. Samarbejdet skal bygge på tillid.

HØJDE
Hanner 46-51 cm. Tæver 43-48 cm.

VÆGT
15-25 kg

FARVER
Blå- eller rødspættet evt. med gulrøde aftegninger og sorte/mørkere røde partier i hovedet.

SPECIALKLUB
Klubben for Hyrde-, Kvæg- Og Gårdhunde uden specialklub
OPRINDELSE
Englænderne, som koloniserede Australien, medbragte også deres hyrdehunde, men disse tålte ikke heden inde i landet. Der var mangel på arbejdskraft, og man var helt afhængig af hundene til at holde styr på de tusindvis af stykker halvvildt kvæg i de åbne vidder uden indhegninger. Midt i 1800-tallet begyndte en målrettet avl, hvor man bl.a. krydsede korthårede blue merle collier med vildhunde - dingoer. Senere blev også andre racer, såsom dalmatiner og australsk kelpie, krydset med denne race.

HJEMLAND
Australien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Australian Cattle Dog.

FCI GRUPPE
Gruppe 1 – Hyrde og Kvæghunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem