MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

SAMARBEJDENDE

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

Lavt

3 Hvalpe til salg

Australian Silky Terrier

MENTALITET
Der bor en terrier under silkepelsen, selv om racen altid næsten udelukkende har været selskabshund. Som sådan er den livlig, legesyg og udspekuleret. I familien er den hengiven, loyal og tålmodig med børn. Over for fremmede kan den være forbeholden. Den er vagtsom og advarer med gøen mod alt, den finder usædvanligt.

BEHOV
En munter og ukompliceret følgesvend, som altid er oplagt til en rask spadseretur - allerhelst med mulighed for at løbe frit. Den er lige så glad for motion som for menneskeligt selskab.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Interessen for rotter og mus har den fået ind med terrierblodet, men jagtinstinktet er ellers behersket, og racen er da heller ikke oprindelig skabt til jagt. Den er glad for opgaver, der stimulerer den mentalt, og normalt lydhør for anvisninger.

PELS OG PLEJE
Pelsen er 13-15 cm. lang, fin og glansfuld med en struktur som silke. Den er ikke så rigelig og arbejdskrævende som yorkshire terrierens, men kan klare sig med et kvarters grundig gennembørstning et par gange om ugen. Den skal ikke klippes og fælder kun ubetydeligt.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Den er meget lærevillig, opfatter hurtigt og er bestemt ikke nogen skødehund. Giv den en fornuftig opdragelse, der bygger på konsekvens og venlighed. Træn i et kvikt tempo og i korte og varierede sekvenser, så hunden ikke mister interessen.

HØJDE
Ca. 23-26 cm, en smule mindre hos tæver.

VÆGT
3,5-4,5 kg.

FARVER
Dybt gulrød med stålblå eller gråblå kropspels, såkaldt mantel.

SPECIALKLUB
Dansk Terrier Klub
OPRINDELSE
Allerede i sidste halvdel af 1800-tallet havde man en blødhåret variant af den australske terrier, formentlig resultatet af krydsning med yorkshire terrier. Det fortælles, at en sådan blå/rød terrier kom til England fra Tasmanien i 1830'erne og blev parret med en dandie dinmont terrier. En mand ved navn Macarthur Little købte hvalpene og påbegyndte et opdræt baseret på dem. Han emigrerede senere til Australien og fortsatte arbejdet i Sydney. Racen blev internationalt anerkendt i 1959.

HJEMLAND
Australien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Australian Silky Terrier.

FCI GRUPPE
Gruppe 3 – Terriere
Charmerende handy hund

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem