MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

HØJT

7 Hvalpe til salg

Australian Shepherd

MENTALITET
En australian shepherd er en udpræget brugshund med stærke hyrde- og vogterinstinkter. Den er en behagelig ledsager, ligevægtig og venlig. Kan være lidt reserveret over for nye bekendtskaber. Hengiven og tålmodig over for familiens børn og velegnet som familie- og selskabshund hos mennesker, som er indstillet på at give den meningsfyldte opgaver.

BEHOV
En australian shepherd har et stort behov både for at arbejde og for at leve et godt socialt liv i nær kontakt med familien. En alsidig og fysisk aktiv hund, som kræver megen motion og mental beskæftigelse.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
En australian shepherd er en hund, som har styrke og udholdenhed til at arbejde dagen lang. Den reagerer godt på anvisninger og holder sig i reglen forholdsvis tæt ved sin ejer. I leg kan dens hyrdeinstinkt virke voldsomt over for mindre hunde, men den er ellers meget omgængelig.

PELS OG PLEJE
Pelsen er middel i både struktur og længde. Den er glat eller let bølget og beskytter godt i al slags vejr. Underulden varierer i forhold til klimaet, og i overgangsperioder er der en del fældning, som dog kan holdes nede med jævnlig og grundig børstning.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
En australian shepherd reagerer meget positivt på al indlæring og er let at træne, når blot det sker venligt og med masser af belønninger. Træn varieret og tempofyldt i korte sekvenser, så den bevarer arbejdsglæden. Undgå stressende lege med bold- og pindekast.

HØJDE
Hanner 51-58 cm. Tæver 46-53 cm.

VÆGT
16-32 kg.

FARVER
Blue og red merle, sort eller rød med eller uden hvide eller kobberfarvede aftegninger.

SPECIALKLUB
Klubben for Hyrde-, Kvæg- Og Gårdhunde uden specialklub
OPRINDELSE
Selv om der er mange teorier om australian shepherds oprindelse, er den - som vi kender den i dag - udviklet udelukkende i USA. Den fik sit navn på grund af forbindelsen til baskiske fårehyrder, som kom til USA fra Australien i 1800-tallet. De alsidige og lærevillige hunde er stadig værdsatte af farmere og ranchejere, og de gør desuden nytte som hjælpehunde på mange andre felter. Australian shepherds blev yderligere kendt efter anden verdenskrig gennem rodeoshows og indslag på film og tv. Kan være født stumphalet.

HJEMLAND
USA.

INTERNATIONALT RACENAVN
Australian Shepherd.

FCI GRUPPE
Gruppe 1 – Hyrde og Kvæghunde
Intelligent hyrdehund med stort hjerte

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem