MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

HØJT

0 Hvalpe til salg

Appenzeller Sennenhund

MENTALITET
En appenzeller sennenhund er en selvbevidst hund med et meget stærkt flokinstinkt. Den vil helst kunne iagttage hele familien på én gang. Den er opmærksom, vagtsom, beskyttende og hengiven i forhold til sine mennesker, men forbeholden over for fremmede. En appenzeller sennenhund reagerer med en skarp og gennemtrængende gøen på alt, hvad den finder mistænkeligt.

BEHOV
Appenzeller sennenhund har ét udtalt krav til sin ejer: Den vil og må arbejde. Den behøver en tidlig socialisering og en konsekvent opdragelse, hvis den ikke med sin energi skal tage magten i familien.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Med sin voldsomme aktivitet bør en appenzeller sennenhund kun anskaffes af mennesker, der virkelig har lyst til at foretage sig noget med hunden. Masser af motion og beskæftigelse er prisen for en charmerende og lydhør følgesvend, der ikke har tilbøjelighed til at strejfe.

PELS OG PLEJE
Pelsen er korthåret - også kaldet stockhåret - med tæt underuld. Det er en robust pels, som beskytter godt i al slags vejr. Den fælder kun lidt, hvis pelsen jævnligt bliver børstet grundigt igennem. Pelsplejen er meget overkommelig på grund af hundens størrelse.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
En appenzeller sennenhund er lærenem, samarbejdsvillig og velegnet til alle former for hundesport. Træn i korte, varierede og tempofyldte sekvenser, så hunden ikke når at kede sig. Beløn rigeligt, men pas samtidig på, at den ikke bliver overmotiveret.

HØJDE
Hanner 50-58 cm. Tæver 48-56 cm.

VÆGT
25-30 kg.

FARVER
Sort eller havannabrun med symmetriske rustbrune og hvide aftegninger.

SPECIALKLUB
Klubben for Hyrde-, Kvæg- Og Gårdhunde uden specialklub
OPRINDELSE
Den nøjagtige oprindelse er ukendt, men den ligger sikkert tæt på de øvrige sennenracers. Den oprullede hale tyder dog på, at der her også har været spidshunde indblandet. Appenzeller sennenhund kommer fra kantonen Appenzell i det nordøstlige Schweiz, hvor den stadig arbejder som kvægdriver. Den kniber ulydige dyr i haserne og undviger lynhurtigt de sparkende klove. På en håndbevægelse henter den køerne til malkning og skelner nøje mellem egne og fremmede dyr, som den enten lader stå eller jager væk.

HJEMLAND
Schweiz.

INTERNATIONALT RACENAVN
Appenzeller Sennenhund.

FCI GRUPPE
Gruppe 2 – Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde
Aktiv & venlig arbejdshund til udeliv

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem