MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

HØJT

0 Hvalpe til salg

Alpenländische Dachsbracke

MENTALITET
Udendørs er brackerne passionerede jægere, som udmærker sig ved en fremragende lugtesans, absolut sporsikkerhed og god orienteringsevne. Indendørs er de generelt rolige og venlige over for både voksne og børn. De kan tilpasse sig et liv i en aktiv familie, men er ikke egnede udelukkende som selskabshunde.

BEHOV
En alpenländishe dachsbracke er udholdende og glad for at bevæge sig over lange afstande i et tempo, som passer til de korte ben. De har behov for meget motion og for udfordringer, som giver dem lov til at bruge deres næse, og som stimulerer dem mentalt. Derudover har de brug for et godt socialt liv og nær kontakt.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
En alpenländishe dachsbracke er skabt til støverjagt på hare, ræv og kanin i skovområder og bjergrigt terræn. Deres fine lugtesans gør også god gavn til opsporing af fx vildsvin ved klapjagt og til eftersøgning af skadet, klovbærende vildt. De arbejder selvstændigt og ufortrødent også langt væk fra føreren, som de som regel holder kontakt til.

PELS OG PLEJE
Hårlaget består af en meget tæt yderpels (såkaldt stockhåret) over en kraftig og tilliggende underuld. Pelsen beskytter effektivt i al slags vejr og kræver normalt kun ubetydelig pleje. Den fælder dog en del forår og efterår og kræver i disse perioder en grundig ugentlig gennembørstning.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
En alpenländishe dachsbracke er samarbejdsvillig, men ikke nemme at gøre lydige. Når jagtlysten griber dem, kommer de næppe tilbage, før de selv vælger at opgive jagten, så det er ikke hunde, man skal forvente at kunne slippe løs uden træning. Opdragelsen skal følge det generelle mønster med venlig konsekvens og varierede træningssekvenser med motiverende belønninger.

HØJDE
Hanner 37-38 cm. Tæver 36-37 cm.

VÆGT
14-16 kg.

FARVER
Mørk hjorterød med eller uden en let sort melering eller sort med rødbrune aftegninger.

SPECIALKLUB
Klubben for Jagthunde uden Specialklub
OPRINDELSE
Allerede på billeder fra middelalderen optræder der kortbenede jagthunde. Hoved og krop er af samme størrelse som hos varianterne med længere ben, kun benene er kortere på grund af det såkaldte chondrodystrofi - en arvelig forkortning af de lange rørknogler. Det betød, at hundene godt nok bevægede sig langsommere, men de havde lettere ved at komme igennem tæt vegetation. Mange af disse racer er i århundredernes løb forsvundet, men typen eksisterer fortsat tværs gennem Mellemeuropa.

HJEMLAND
Østrig.

INTERNATIONALT RACENAVN
Alpenländische Dachsbracke.

FCI GRUPPE
Gruppe 6 – Drivende jagthunde og schweisshunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem