MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

MELLEM

0 Hvalpe til salg

Akita

MENTALITET
En akita er en stor, kraftig og ofte lidt egensindig hund, der kræver en erfaren og konsekvent ejer, som er i stand til at håndtere den selvstændige og krævende race. Den er pålidelig over for sin familie og sammen med familiens børn, men den er tilbøjelig til at udfordre andre hunde.

BEHOV
En akita er en stærk hund, som behøver en hel del motion og beskæftigelse. Opgaver, hvor den skal bruge sin næse, er på én gang mentalt stimulerende og beroligende. Har brug for nær social kontakt.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
En akitas jagtinstinkt er veludviklet, så man bør være varsom med at slippe den løs, med mindre man har fuld kontrol over situationen. Den er selvstændig, selvbevidst og søger konstant nye udfordringer. Bortset fra jagtudflugterne holder den god kontakt.

PELS OG PLEJE
Den ca. 3 cm lange dækpels er glat, hård og står lige ud fra kroppen. Underulden er tyk, blød og meget tæt. Pelsplejen består i hyppige og grundige gennembørstninger, så pelsen bevarer sine isolerende egenskaber, og fældningen holdes inden for rimelige grænser.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Akitaen er opmærksom, har en hurtig opfattelsesevne og er meget lærenem. Men den keder sig nemt, så opdragelsen kræver variation, stor opfindsomhed og godt lederskab, hvis interessen skal holdes fanget. Racen kræver en ejer med en hel del hundeerfaring.

HØJDE
Hanner 64-70 cm. Tæver 58-64 cm.

VÆGT
34-50 kg.

FARVER
Rød fawn eller brindlet med hvidlige schatteringer eller ensfarvet hvid.

SPECIALKLUB

Spidshundeklubben
OPRINDELSE
De japanske hunde var oprindelig små eller mellemstore. De største blev i provinsen Akita i det nordlige Japan brugt til bjørnejagt og som trækhund. Fra 1868 krydsede man blandt andet med mastiff for at øge størrelsen og gøre racen egnet som kamphund. Da hundekampe blev forbudt i 1908, blev akitaen reddet og i 1931 betegnet som "natur-monument". Efter anden verdenskrig var der kun få individer tilbage, fordelt på flere typer. Krydsning med oprindelige hunde fra Akita stabiliserede racen.

HJEMLAND
Japan.

INTERNATIONALT RACENAVN
Akita.

FCI GRUPPE
Gruppe 5 – Spidshunde
Det japanske naturmonument

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem