MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

MELLEM

0 Hvalpe til salg

Afghansk Mynde

MENTALITET
En afghansk mynde er måske en af de mest elegante hunderacer, der findes. Men også yderst krævende både med hensyn til pelspleje og forståelse for dens særlige karakter. Den er selvstændig, grænsende til det uafhængige. Den behøver en forstående og tålmodig opdragelse fra hvalp for helt at tilpasse sig livet som selskabshund i en familie.

BEHOV
En afghansk myndes største behov er at få lov til at løbe - hurtigt og langt. Det kan være et problem på grund af den stærke jagtlyst. Den sætter pris på selskab, men er ikke specielt kontaktsøgende.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
En afghansk mynde er oprindelig skabt til at jage alt ørkenvildt enten alene, i par eller i gruppe. Den arbejder lynhurtigt ved hjælp af synet, vender på en tallerken og dræber effektivt. Man skal ikke forvente at kunne slippe den løs på steder med vildt, små hunde og trafik.

PELS OG PLEJE
Den overdådige pels kræver sin ejer. Den skal helst friseres igennem dagligt for ikke at ende som filtrede totter. Den skal vaskes en gang om ugen og evt. trimmes let på skuldre og ryg. Det er vigtigt, at hunden fra tidligste hvalpealder vænnes til den omfattende pelspleje.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Traditionel træning med mange gentagelser preller af på afghaneren som vand på en gås. Det er ikke, fordi den ikke kan lære, mere fordi den er svær at motivere. Man når længst med venlig konsekvens, tålmodighed og hurtig belønning af kontakt.

HØJDE
Hanner 68-74 cm. Tæver 63-69 cm.

VÆGT
23-27 kg.

FARVER
Alle farver accepteres.

SPECIALKLUB
Myndeklubben
OPRINDELSE
I Afghanistan fandtes to typer jagtmynder, en korthåret fra det hede sletteland og en mere langhåret fra bjergene, hvor den fyldige pels skulle beskytte mod kulden. Begge typer er meget gamle, men blev først kendt i Vesten omkring år 1900, da britiske officerer tog dem med hjem til England. Her udkonkurrerede bjerghunden hurtigt slettehunden, og pelsen blev yderligere udviklet gennem 50 års selektiv avl. Også afghaneren deltager i coursing og væddeløb for at give den afløb for løbeglæden.

HJEMLAND
Afghanistan/Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Afghan Hound.

FCI GRUPPE
Gruppe 10 – Mynder
Den elegante jæger med falkeblik

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem