MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

SAMARBEJDENDE

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

MELLEM

0 Hvalpe til salg

Affenpinscher

MENTALITET
En affenpinscher er en livlig og morsom selskabshund med et meget specielt udseende.Den er for typen usædvanlig og opbrusende af karakter. Den kan være stædig, selvtilfreds og uvillig til at rette sig efter anvisninger. Over for familien er den oftest hengiven, kærlig og kontaktsøgende. Fremmede afviser den bestemt med en vedholdende gøen.

BEHOV
En affenpinscher behøver rask og varieret motion og en tæt kontakt med alle i familien. Den bør socialiseres tidligt og vedholdende for at få et godt forhold til fremmede mennesker og andre hunde.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Oprindelig var affenpinshceren en kontant og effektiv rottedræber, og den har stadig en hel del jagtlyst i behold. Racen har et udtalt behov for varieret motion som gåture i forskellige miljøer. Omgivelserne bliver undersøgt højrøstet og med stor energi.

PELS OG PLEJE
Hårlaget er hårdt, tæt, tjavset og står lige ud fra kroppen. På hovedet giver det et abeagtigt udtryk. Pelsen skal børstes og friseres igennem en gang om ugen. Den beskytter hunden godt i al slags vejr. Husk at klippe kløerne ofte og at rense tænderne for tandsten.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Ubetinget lydighed ligger ikke ligefrem til affenpinscheren. Meget kan dog opnås, hvis man begynder tidligt, er konsekvent og belønner rigeligt. Enhver form for hårdhed vil kun udløse stædighed og skade den videre kommunikation med hunden.

HØJDE
25-30 cm for begge køn.

VÆGT
3-4 kg.

FARVER
Sort, men brune eller grå aftegninger accepteres.

SPECIALKLUB
Dansk Schnauzer Og Pinscher Klub
OPRINDELSE
Berømte malerier fra 1400-tallet viser hunde, som meget ligner nutidens affenpinscher. Så sent som for et par hundrede år siden troede man endda, at racen var en krydsning mellem en abe og en pinscher. Nu antager man, at det er mopslignende hunde fra Asien, der er blevet krydset med pinscherne. Nære slægtninge kan også være de belgiske griffoner. Racen blev udskilt fra dværgpinscher i 1896, og siden 1930'erne er den gået stærkt tilbage i antal. De fleste findes i dag i Nordamerika.

HJEMLAND
Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN
Affenpinscher.

FCI GRUPPE
Gruppe 2 – Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde
Den skæggede abe-hund

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem