25/11-2020. Opdateret 21/12-2020

Rallyudvalget har givet generel dispensation, hvis der ansøges om prøver, mens forsamlingsforbuddet er højest 20, til:

1. Prøver med alle klasser må overholdes over 2-3 dage.
2. Prøver, der afvikles på en dag, må afholdes uden at alle klasser udbydes.
3. Man må offentliggøre baner pr. mail/i Facebook-gruppe, på dagen eller tidligst kl. 21:00 dagen før.

4. Man må reducere tiden til banegennemgang (men der skal være banegennemgang) for at spare tid på dagen. Det forudsætter at banerne er offentliggjort senest 1 time inden prøven. Deltagerne skal være informerede på forhånd, så de kan beslutte, om de vil deltage på de vilkår.

Punkt 2. og 4. gælder ikke prøver, der kvalificerer til DM eller Årets Hund.

_________________

20/3-2020

Rally og Coronavirus

DKK følger situationen vedrørende Coronavirus tæt, og har en officiel side om dette https://www.dkk.dk/alle-emner/sundhed-og-sygdom/coronavirus

I Rallyudvalget følger vi også udviklingen nøje, og har allerede måtte forholde os til de første ansøgninger om at flytte prøver begrundet i regeringens udmeldinger.

Ansøgning om rallyprøver skal altid ske via Rallyudvalgets sekretær Lonni Prirsching lopr@dkk.dk. Det samme gælder flytning af prøver. Det er normalt ikke et problem at flytte en prøve, bare man har de nødvendige aftaler på plads, og forudsat prøverne ikke ligger tæt på andre rallyprøver samme dag.

Når det er prøver, der kvalificerer til DM, Årets Hund og landsholdet, skal Rallyudvalget involveres.

Rallyudvalget har aftalt følgende regler for flytning af prøver i den aktuelle situation.

  1. Godkendte prøver til DM, kan flyttes til og med afholdelse den 12. juli 2020. Dvs. at fristen for kvalifikationsprøver til DM 2020 er rykket 12 dage.
  2. Godkendte prøver der tæller til Årets Hund, kan flyttes til og med afholdelse den 12. september 2020.
  3. Godkendte prøver til landsholdskvalifikation, kan flyttes til og med afholdelse den 8. august 2020.
  4. Der godkendes ikke nye prøver, der til tæller til DM 2020, Årets Hund 2020 eller til landsholdet 2020. De ovennævnte deadlines indebærer derfor, at DM-kvalifikationen afgøres 12. juli, kvalifikation til årets hund 12. september og landsholdskvalifikation den 8. august 2020, baseret på de prøver, der er opslået i dag og under hensyntagen til, at de kan flyttes jf. punkt 1-3 ovenfor.
  5. Ingen kan sige, hvornår normal prøveaktivitet kan finde sted igen. Hvis der ikke er mulighed for at holde kvalifikationsprøver inden 1. juni 2020, har Rallyudvalget besluttet at dispensere for kravet om, at der skal være to tællende kvalifikationsresultater til DM i juniorklasse og seniorklasse. Dvs. at man kan opnå DM-kvalifikation i de to klasser med ét kvalificerende resultat. Det gælder også hvis der i værste fald ikke afholdes flere DM kvalifikationsprøver til DM 2020.

På Rallyudvalgets vegne

Paul Lysholdt


20/1-2020

Vil du være rallydommer?

DKK har brug for flere rallydommere og søger derfor interesserede, der har lyst til at gennemføre rallydommeruddannelsen.

Alle interesserede kan søge, de eneste krav er at man er medlem af DKK og har praktisk rallyerfaring ved at have bestået mindst tre rallyklasser med egen hund (begynder, øvet samt ekspert) og også gerne championklasse.

Som person er du udadvendt og synes det er spændende at forberede og gennemføre rallykonkurrencer. Du har et godt øje for detaljer samt er villig til at give konstruktive tilbagemeldinger til deltagerne.

Alle ansøgninger behandles af DKKs rallyudvalg og elever skal derefter godkendes af DKKs bestyrelse inden uddannelsen påbegyndes.Kravene til de kommende dommere er:

  • De bør have gennemført DKKs basiskursus samt DKKs Adfærds- og håndteringskursus.
  • De skal deltage i et obligatorisk elevkursus, som planlægges under hensyntagen til godkendte ansøgere
  • De skal gå elev mindst to gange og aspirant mindst tre gange
  • De skal gennemføre en praktisk dommerprøve
  • De skal godkendes af DKKs bestyrelse

Hvis du er interesseret, så send kortfattet en ansøgning til Lonni Prirsching (LoPr@dkk.dk). Ansøgningsfristen er torsdag den 6. februar 2020.


TILMELD DIG DKK´S NYHEDSBREV

Er du interesseret i at blive opdateret løbende om, hvad der sker indenfor DKK-Rally?

tilmeld dig DKK´s nyhedsbrev her

Tilmeld dig med navn, adresse og email og klik af ud for det eller de aktivitetsområder, du er interesseret i at følge med i.

Vi lover ikke at fylde din indbakke med ligegyldigheder.

Men fortryder du alligevel din tilmelding til vores nyhedsbrev, kan du til hver en tid nemt afmelde igen.

Det gør du i bunden af det seneste nyhedsbrev, du har modtaget fra os. Her kan du også ændre dine præferencer, hvis der er andre interesseområder, du hellere vil høre fra.

12/6 2019

Nordisk rallychampion (NORDRLCH)

Nordisk rallylydighedschampionat tildeles den danske rallychampion (DKRLCH), der har opnået rallychampionat i yderligere to af de nordiske lande.


7/3 2019

DKK indførte pr. 3. januar 2019 seniorklassen i rally med ikrafttræden 1. maj 2019. Prøver, der afholdes fra og med 1. maj 2019, skal tilbyde seniorklasse, med mindre de er slået op før 3. januar 2019; i sidstnævnte tilfælde arrangøren vælge at tilbyde seniorklasse. Prøver, der afholdes før 1. maj 2019, må ikke tilbyde seniorklasse som officiel klasse.


24/1 2019

Som noget nyt kan der erhverves KBH vinder titel i alle klasser. Titlen gives til 1. vinderen af hver klasse søndag i Ballerup.

8/1 2019

De nye skilte og øvelsesbeskrivelser er nu lagt på hjemmesiden, og findes under "Rallyskilte og -øvelser"

Der er opslået 2 informationsmøder omkring de nye skilte.

Begge arrangementer er fyldt, men DKK laver live-streaming af begge møder.

Disse kan følges i facebook gruppen "Rally-lydighed" som er åben for alle.


26/2 2018

Skilteudvalg

DKKs rallyudvalg har sammen med DcHs rallyudvalg etableret et skilteudvalg, der skal komme med oplæg til nye skilte og flytning af eksisterende skilte til andre klasser.

Når oplæg fra skilteudvalget er godkendt, vil der i god tid blive meldt ud om ændringer og eventuelt afholdt orienteringsmøder, så der er tid til at træne nye øvelser.