MENU

I naturen

Hunde har brug for at komme ud i naturen, men de må kun gå løs i hundeskove, på strandene i vinterhalvåret og på steder hvor det klart fremgår, at de må være løse. Det er af hensyn til sikkerheden for vildtet, fugle og husdyr.

Om færden med hund

Det er en stor glæde at gå tur med sin hund. Man får lejlighed til at "koble" af fra hjemlige pligter og arbejde, man får frisk luft, man glædes over hundens optagethed af dufte og evt. hundelegekammerater, og man får måske lejlighed til en hyggelig snak med andre hundeluftere. Færdsel med hund kræver omtanke og er et af de steder, hvor DKK ønsker at påvirke alle hundeejere til at være ansvarlige hundeejere, som:

  • Samler hundens efterladenskaber op, medmindre man er ude i så fri natur, at man kan gå ud fra, at de ikke er til gene for andre – heller ikke for den lokale børnehave
  • Smider de opsamlede efterladenskaber (i en lukket pose) i skraldespand/affaldscontainer – ikke i buskadser o.lign.
  • Holder sin hund i snor alle steder, hvor det kræves – det vil bl.a. sige i alle skove, som ikke er hundeskove
  • Kalder sin løse hund til sig, når man møder andre med eller uden hund, indtil man evt. har aftalt at "hilse på"

Hvis ovenstående "spilleregler" overholdes, bliver turen med hunden til glæde for alle parter – både de mennesker, som ikke bryder sig om hunde og måske er bange for dem, for de hundeejere, som måske har en mindre hund, der måske er lidt ængstelig for store hunde, eller en skarp hund, som de derfor holder i snor, og for de flinke og velfungerende hunde. DKK arbejder bl.a. gennem Friluftsrådet og skovbrugerråd, for at der etableres flere hundeskove og andre arealer (f.eks. dele af parker), hvor hundene må være løse. Man kan sagtens have en dejlig tur, hvor hunden går i snor hen til et areal, hvor den kan være løs og evt. lege med andre hunde, før turen går hjem i snor igen. Arbejdet med at etablere nye adgangsarealer går naturligvis lettest, når hundefolket opfører sig ansvarligt. Og vi behøver vel ikke at sige, at det både er ulovligt og uacceptabelt at lade hunde løbe alene rundt uden opsyn – heller ikke rundt i det nærmeste villakvarter.

Saml op efter din hund

Som hundeejere er vi blandt dem, der færdes allermest i naturen. Derfor hviler der en særlig forpligtelse på os for at passe på den. Og det er netop årsagen til, at Dansk Kennel Klub under mottoet ’Efterlad kun potespor’ ønsker at sætte fokus på plastforurening - for en tabt eller efterladt hundepose forbliver i naturen til evig tid.

Leg med hunden i naturen

Se filmen hvor DKK's adfærdskonsulent Lise Lotte Christensen giver gode ideer til hvad du kan lave med din hund, når den er i snor i naturen.

Sikkerhed i naturen

Men der skal også tænkes på hundens sikkerhed i naturen, vær f.eks. opmærksom på flåter, hvepsestik, alger og hugorme.

Hvis du skal opholde dig i et område med mange hugorme eller stor hvepseaktivitet, så tal med din dyrlæge om at have et lille lager antihistaminer liggende hvis ulykken er ude.

Hund ombord

Hvis hunden skal med ud og sejle, skal den have en redningsvest på, helst fastgjort til båden med en line. I havn bør hunden bære redningsvest, hvis ikke den er under konstant opsyn.

Gennem isen

Hunde kan ikke vurdere, hvor tyk isen er på en sø eller ved stranden. Hvert år er der hunde, som drukner, fordi de er løbet ud på isen. Så tag hunden i snor, når du går tur steder, hvor der er is på vandet.

Udvalgte produkter

arrow_back_ios
arrow_back_ios

Bælte taske

50,00 kr

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem