Hvordan bliver din hund kvalificeret?

Din hund kan kvalificere sig på flere måder:

1) DKK afholder normalt hvert forår 2 Crufts-kvalificerende udstillinger. Her er det bedste han og bedste tæve (BIR/BIM) og bedste juniorhan med Excellent og bedste juniortæve med Excellent, som kvalificerer sig til Crufts året efter. De to udstillinger, som i 2021 udvalgt som Crufts-kvalificerende, er DKK's internationale udstilling i Roskilde den 7.-8.-9. maj 2021 (grupperne er fordelt over 3 dage og bedømmes om formiddagen) samt DKK's internationale udstilling i Vejen søndag den 20. juni 2021. Begge disse udstillinger er kvalifikation til Crufts 2022.

2) Alle hunde, der har opnået titlen International Champion, C.I.B eller C.I.E, er automatisk kvalificerede.

3) Vinderne på det foregående års Verdenshundeudstilling og Europaudstilling kvalificerer sig. Dette inkluderer CACIB-vinderne af begge køn, samt bedste juniorhan og juniortæve. På Europaudstillingen bliver bedste veteranhan og bedste veterantæve også kvalificeret.

4) Udvalgte udenlandske udstillinger, dog max 2 per land. Her gælder de samme regler, som på DKK's Crufts-kvalificerende udstillinger.

5) Hunde, der er eksporteret fra Storbritannien og som oprindeligt har et UK-registreringsnummer, kan blive automatisk kvalificeret ved at blive national udstillingschampion i et land som den britiske kennelklub har en samarbejdsaftale med. En betingelse er dog, at hunden skal bo i Storbritannien, når de udstilles.

6) Crufts-kvalificerende udstillinger kan også findes uden for Europa.