Hvordan bliver din hund kvalificeret?

Din hund kan kvalificere sig på flere måder:

1) DKK afholder hvert forår 2 Crufts-kvalificerende udstillinger. Her er det bedste han og bedste tæve (BIR/BIM) og bedste juniorhan med Excellent og bedste juniortæve med Excellent, som kvalificerer sig til Crufts året efter. I 2020 vil de Crufts-kvalificerende udstillinger blive afholdt den 10. maj i Roskilde og den 21. juni i Vejen.

2) Alle hunde, der har opnået titlen International Champion, C.I.B eller C.I.E, er automatisk kvalificerede.

3) Vinderne på det foregående års Verdenshundeudstilling og Europaudstilling kvalificerer sig. Dette inkluderer CACIB-vinderne af begge køn, samt bedste juniorhan og juniortæve. På Europaudstillingen bliver bedste veteranhan og bedste veterantæve også kvalificeret.

4) Udvalgte udenlandske udstillinger, dog max 2 per land. Her gælder de samme regler, som på DKK's Crufts-kvalificerende udstillinger.

5) Hunde, der er eksporteret fra Storbritannien og som oprindeligt har et UK-registreringsnummer, kan blive automatisk kvalificeret ved at blive national udstillingschampion i et land som den britiske kennelklub har en samarbejdsaftale med. En betingelse er dog, at hunden skal bo i Storbritannien, når de udstilles.

6) Crufts-kvalificerende udstillinger kan også findes uden for Europa.