Hvordan bliver din hund kvalificeret?

Din hund kan kvalificere sig på flere måder:

1) DKK afholder normalt hvert forår 2 Crufts-kvalificerende udstillinger. Her er det bedste han og bedste tæve (BIR/BIM) og bedste juniorhan med Excellent og bedste juniortæve med Excellent, som kvalificerer sig til Crufts året efter. Da de to udstillinger, som oprindeligt var udvalgt som Crufts-kvalificerende, desværre er blevet aflyst grundet situationen med Covid-19, vil der i 2020 kun være én dansk udstilling med kvalifikation til Crufts. Det er den internationale udstilling i Herning fredag den 20. november 2020.

2) Alle hunde, der har opnået titlen International Champion, C.I.B eller C.I.E, er automatisk kvalificerede.

3) Vinderne på det foregående års Verdenshundeudstilling og Europaudstilling kvalificerer sig. Dette inkluderer CACIB-vinderne af begge køn, samt bedste juniorhan og juniortæve. På Europaudstillingen bliver bedste veteranhan og bedste veterantæve også kvalificeret.

4) Udvalgte udenlandske udstillinger, dog max 2 per land. Her gælder de samme regler, som på DKK's Crufts-kvalificerende udstillinger.

5) Hunde, der er eksporteret fra Storbritannien og som oprindeligt har et UK-registreringsnummer, kan blive automatisk kvalificeret ved at blive national udstillingschampion i et land som den britiske kennelklub har en samarbejdsaftale med. En betingelse er dog, at hunden skal bo i Storbritannien, når de udstilles.

6) Crufts-kvalificerende udstillinger kan også findes uden for Europa.