MENU

Crufts-kvalifikation

Crufts er en af verdens mest prestigefyldte udstillinger og det er en oplevelse for livet at udstille derovre. Men hvordan bliver hunden egentlig kvalificeret? Og hvordan foregår udstillingen? Her kan du finde svar på nogle af de mest almindelige tvivl, du måtte have i forbindelse med Crufts.

Hvordan bliver din hund kvalificeret?

Din hund kan kvalificere sig på flere måder:

1) DKK afholder normalt hvert forår 2 Crufts-kvalificerende udstillinger. Her er det bedste han og bedste tæve (BIR/BIM) og bedste juniorhan med Excellent og bedste juniortæve med Excellent, som kvalificerer sig til Crufts året efter. De to udstillinger, som i 2021 udvalgt som Crufts-kvalificerende, er DKK's internationale udstilling i Roskilde den 7.-8.-9. maj 2021 (grupperne er fordelt over 3 dage og bedømmes om formiddagen) samt DKK's internationale udstilling i Vejen søndag den 20. juni 2021. Begge disse udstillinger er kvalifikation til Crufts 2022.

2) Alle hunde, der har opnået titlen International Champion, C.I.B eller C.I.E, er automatisk kvalificerede.

3) Vinderne på det foregående års Verdenshundeudstilling og Europaudstilling kvalificerer sig. Dette inkluderer CACIB-vinderne af begge køn, samt bedste juniorhan og juniortæve. På Europaudstillingen bliver bedste veteranhan og bedste veterantæve også kvalificeret.

4) Udvalgte udenlandske udstillinger, dog max 2 per land. Her gælder de samme regler, som på DKK's Crufts-kvalificerende udstillinger.

5) Hunde, der er eksporteret fra Storbritannien og som oprindeligt har et UK-registreringsnummer, kan blive automatisk kvalificeret ved at blive national udstillingschampion i et land som den britiske kennelklub har en samarbejdsaftale med. En betingelse er dog, at hunden skal bo i Storbritannien, når de udstilles.

6) Crufts-kvalificerende udstillinger kan også findes uden for Europa.

Udstilling

Hvilke racer kan udstilles på Crufts?

Det er kun racer, der er anerkendt af den britiske kennelklub, The Kennel Club, som kan kvalificere sig og udstille på Crufts. Det betyder, at ikke alle racer, der er anerkendt i Danmark, også kan udstilles i Storbritannien. Dette skyldes, at The Kennel Club ikke er medlem af FCI og de har derfor deres egne kritier og regelsæt for hvilke racer der bliver anerkendt.

Hvordan foregår udstillingen?

På Crufts foregår udstillingen ikke helt på samme måde som i Danmark. Nogle forskelle er bl.a. at du ikke stiller dig i nummerrækkefølge, men blot stiller dig hvor du har lyst i ringen. Desuden skal du blive i ringen til klassen er færdigbedømt.

Hunden bliver gennemgået på samme måde som i Danmark, men efter din hund er blevet bedømt, modtager du ingen kvalitetsbedømmelse (ligesom vi har Excellent, Very Good osv. i Danmark). Dommeren placerer nr. 1 først, derefter nr. 2, nr. 3 osv. Dommeren placerer typisk omkring 5 hunde i en klasse.

Der skrives kritik på nr. 1 - 3, men ikke på de resterende. Disse 3 skal stille op foran dommerbordet, hvor dommeren vil skrive sin kritik én og én og give besked når han/hun er færdig med en hund, så denne kan forlade ringen. Disse kritikker er ikke nogle, man får med hjem, men derimod kan læse i det engelske blad Our Dogs.

Når der skal findes bedste han/tæve, bliver alle klassevinderne kaldt ind i ringen. Disse skal kun være de såkaldte 'unbeaten dogs'. I Storbritannien kan man tilmelde sin hund i flere klasser, så hvis en hund vinder én klasse, men bliver toer i en anden klasse, så er den ikke længere 'unbeaten'. Bedste han bliver vinder af et Challenge Certificat, som er det engelske certifikat og som kun bliver uddelt til vinderen af bedste han/tæve. Efter Challenge Certificat (CC) er uddelt, uddeles res. CC. Her kommer nr. 2 fra klassen, hvor CC-vinderen kom fra, også ind i ringen og vinderen af res. CC udvælges fra mellem de andre 'unbeaten dogs' og nr. 2. Bemærk at der kun udvælges CC-vinder og res. CC-vinder.

Bedst i Racen foregår på samme måde som i Danmark.

Crufts er en såkaldt 'bænket' udstilling. Det betyder, at alle hunde skal forblive på udstillingen indtil kl. 16.

Du kan læse om udstillingsforløbet og tilmelding i Crufts' International Exhibitor Guidance her.

Er der andet end udstilling på Crufts?

Der findes masser af forskellige aktiviteter på Crufts - også mange aktiviteter vi ikke/sjældent ser i Danmark.

Crufts spænder over 4 dage og alle 4 dage har nogle forskellige aktiviteter og konkurrencer. Der er bl.a. agility, dog dancing, lydighed, flyball, trimme-/klippekonkurrence, juniorhandling, politihundefremvisning og meget mere. Der er internationale konkurrencer i agility, dog dancing og juniorhandling. For at repræsentere Danmark i en af disse discipliner skal du have været blandt de bedste i løbet af året og du vil blive kontaktet af det respektive udvalg for disciplinen.

Desuden byder Crufts på 5 haller fyldt med stande, hvor man kan købe alt, hvad en hundeelsker kunne begære - og lidt til.

Du kan læse meget mere om Crufts her: www.crufts.org.uk

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem