MENU

Flerfarvede pudler

DKK har i samarbejde med Pudelklubben tilbage i januar 2020 besluttet, at flerfarvede pudler registreres i DKK´s X-register. (tidligere betegnet pudel med uønsket farve)

Det betyder, at en flerfarvet pudel (med farverne sort/hvid og black/tan som de eneste godkendte farver) kan registreres som en selvstændig race i DKK. Ændringen gør det nemmere for opdrætterne at adskille avlen samt indgå i et samarbejde med andre lande, der registrerer flerfarvede pudler, ligesom flerfarvede pudler fremadrettet kan udstilles som selvstændig race.

Værd at vide - hvis din flerfarvede pudel allerede er registreret i DKK:

  1. Er din flerfarvede pudel allerede registreret med en DKK-stamtavle som uønsket farve - eller er født efter en pudel med uønsket farve?
    Så er den automatisk flyttet til DKK’s X-register og har fået ændret racenavnet til flerfarvet pudel med farven black and tan eller sort/hvid, alt efter hvilke farver, der var opgivet ved den oprindelige registrering.
  2. Ønsker du at få udstedt en ny DKK-stamtavle med DKX-nummeret?
    Så indsend den gamle stamtavle og ejerbevis, så bliver der udstedt en ny stambog.
  3. Ønsker du at få påført det nye DKX-nummer for din import?
    Så indsend hundens originale stamtavle, så påføres det nye DKX-nummer, hvorefter stamtavlen fremsendes.

Dette er gratis.

Værd at vide - hvis du skal registrere flerfarvede pudler i DKK efter 1. januar 2020:

En flerfarvet pudelhvalp, født ud af to helfarvede DK-registrerede pudler, registreres i første omgang som pudel med uønsket farve (black/tan eller sort/hvid) og overføres manuelt af DKK til X-register, inden stamtavlerne sendes til opdrætter. Dette betyder dog ikke en forsinkelse i forhold til udstedelse af stamtavler.

Værd at vide – hvis din pudel bliver registreret som flerfarvet, men er helfarvet:

En pudel, der bliver registreret som flerfarvet i DKK´s X-register, men som er helfarvet, kan ændre race og farve samt registreres med DK-nummer, hvis en DNA-test dokumenterer, at hunden ikke bærer genet for ”flerfarve”.

Før DNA-testen udføres, skal der købes en rekvisition til dette på hundeweb.dk (rekvisition er pt. under udarbejdelse). Rekvisitionen skal medbringes til dyrlægen, der kontrollerer hundens ID-nummer og udtager prøvematerialet. Rekvisition og test-svaret fra laboratoriet indsendes derefter til DKK til registrering, og viser testen, at hunden ikke bærer genet for ”flerfarve”, vil hunden kunne flyttes over på et DK-nummer, mod at ejer indsender hundens originale stambog samt indbetaler gebyr for en duplikatstambog.

Flerfarvet pudel findes i fire størrelser:

På hundeweb.dk kan du læse mere om avlsrestriktioner, anbefalinger, måling af størrelse samt godkendte farver:

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem