MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

HØJT

0 Hvalpe til salg

Porcelaine

MENTALITET
Porcelaine racen hører til de franske støverracere, som generelt er medgørlige, hengivne og tillidsfulde overfor familien og familiens børn. Den er imødekommende overfor fremmede og omgængelige i forhold til andre hunde. Den er først og fremmest jagthund med udpræget jagtlyst. Den følger byttet (eks. hare, ræv, rådyr) med en kraftig melodisk gøen. Den ses ret sjældent i Danmark og egner sig næppe udelukkende som selskabshund, men vil gerne aktiveres med jagtrelevant træning, hvor den for lov at bruge dens gode næse.

BEHOV
Porcelaine hunden har udover nær kontakt med familien, behov for motion og udfordringer som stimulerer dens næse og trætter den mentalt. Den har behov for at løbe frit ? gerne bag et sikkert hegn ? for dens jagtlyst kan blive tændt af færden fra vildt. En rolig og erfaren leder gør den tryg.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Porcelaine hunden er udholdende og kan arbejde selvstændigt eller flere sammen i et såkaldt ?pack? eller kobbel. De bruges til jagt på al slags småvildt fra fugle og harer til rådyr og de tilpasser sig let forskelligt terræn. Den er livlig, energisk og går gerne sine egne veje, hvis den ikke kaldes hjem ofte.

PELS OG PLEJE
Pelsen er kort og tæt, da den kommer fra et varmere klima. En blød børste og en aftørring med en opvreden vaskeskind er tilstrækkelig pelspleje i det daglige. De store og tunge ører skal efterses og holdes rene.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Porcelaine hunden er glad for indlæring via positive metoder, hvor ønsket adfærd belønnes flittigt. Da de har stor jagtlyst og interesse for vildtfært er det vigtigt at øve indkald tidligt og vedligeholde dette igennem hele hundens levetid.

HØJDE
Hanner 55-58 cm. Tæver 53-56 cm.

VÆGT
25-28 kg.

FARVER
Hvid med sortpigmenterede pletter i huden, som får farven til at virke marmoreret.

SPECIALKLUB
Klubben for Jagthunde uden Specialklub
OPRINDELSE
Flere af disse racer optræder i jagtberetninger Porcelaine stammer fra provinsen Franche-Comté, som er beliggende i den østlige del af de franske alper, som vender op mod Schweiz. Af denne grund var den i mange år kendt som Chien de Franche-Comté. Man regner med, at det er den ældste af de franske støvere. Den er opkaldt efter sin blanke hvide pels, som kan få hunden til at minde om en porcelænsfigur.

HJEMLAND
Frankrig.

INTERNATIONALT RACENAVN
Porcelaine

FCI GRUPPE
Gruppe 6 – Drivende jagthunde og schweisshunde
Den sjældne jagthund

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem