MENU

Størrelse

STOR

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

MELLEM

0 Hvalpe til salg

Polski Owczarek Podhalanski

MENTALITET
En stolt og selvstændig hund med det udprægede beskyttelses- og forsvarsinstinkt, som er så typisk for de store, hvide kvægvogtere fra bjergegnene i Syd- og Mellemeuropa. Den er yderst vagtsom og noget mistroisk over for fremmede. Racen kræver en del hundeerfaring og er ikke umiddelbart egnet kun som selskabshund.

BEHOV
Holder meget af at opholde sig udendørs uanset vejret, så den passer bedre til at bo på landet end i byen. Kræver meget tidlig socialisering til venlige fremmede mennesker og andre hunde.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Aktiv med behov for rigelig motion. Som sine nære slægtninge er den forholdsvis rolig det meste af dagen, mens den er i konstant bevægelse, når mørket falder på. Ikke specielt kontaktsøgende, men holder sig dog i reglen relativt tæt til føreren.

PELS OG PLEJE
Den kraftige pels er både tæt og tyk og beskytter godt i al slags vejr. Den fælder en del, hvis hunden opholder sig meget indendørs. Pelsen kræver en grundig pleje med børste og kam en gang om ugen. Derfor er det vigtigt tidligt at vænne hunden til at blive soigneret.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Samarbejdsvillig og lydhør, når den opdrages fra hvalpealderen med belønning og ufravigelig konsekvens. Hovedvægten bør lægges på varierede, tempofyldte øvelser, der skaber kontakt og et godt tillidsforhold mellem hunden og dens menneske.

HØJDE
Hanner 65-70 cm. Tæver 60-65 cm.

VÆGT
40-50 kg.

FARVER
Hvid.

SPECIALKLUB
Klubben for Hyrde-, Kvæg- Og Gårdhunde uden specialklub
OPRINDELSE
Hunden fra Tatrabjergene på grænsen mellem Polen og Slovakiet er i nær familie med både slovensky cuvac fra den anden side af bjergene og med kuvasz fra Ungarn. Alle disse racer nedstammer fra store, asiatiske mastiffer, som kom til Europa for over 1000 år siden. Deres arbejde som forsvarere for kvæg, ejendom og mennesker ændrede sig først i løbet af forrige århundrede. Fra 1937 blev polski owczarek podhalanski anvendt af militæret som tjeneste- og redningshund og avlsmæssigt registreret.

HJEMLAND
Polen.

INTERNATIONALT RACENAVN
Polski Owczarek Podhalanski.

FCI GRUPPE
Gruppe 1 – Hyrde og Kvæghunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem